ebuwank

Çalışkan
Merhabalar, aslında konuyu Windows 11'e de açabilirdim ama cihazımın laptop olması sebebiyle bu konu başlığında açmak istedim. Bilgisayarımı açtıktan sonra şifre giriş ekranına gelip giriş yapıp oturumu açıyorum 2-3 saniye mouse, touchpad ve klavye aktif oluyor ancak ardından donanım takıldı/çıkarıldı sesiyle hepsi deaktif oluyor ve yine 2-3 saniye sonra aktif oluyor, kullanılabilir hale geliyor. Bu normal bir durum mudur ya da bunu değiştirebileceğimiz bir yol var mıdır? Açıkçası laptopu iki haftadır kullanıyorum daha önce olduysa da dikkatimi çekmedi, dikkat etmedim.

Merhabalar, aslında konuyu Windows 11'e de açabilirdim ama cihazımın laptop olması sebebiyle bu konu başlığında açmak istedim. Bilgisayarımı açtıktan sonra şifre giriş ekranına gelip giriş yapıp oturumu açıyorum 2-3 saniye mouse, touchpad ve klavye aktif oluyor ancak ardından donanım takıldı/çıkarıldı sesiyle hepsi deaktif oluyor ve yine 2-3 saniye sonra aktif oluyor, kullanılabilir hale geliyor. Bu normal bir durum mudur ya da bunu değiştirebileceğimiz bir yol var mıdır? Açıkçası laptopu iki haftadır kullanıyorum daha önce olduysa da dikkatimi çekmedi, dikkat etmedim.
Normal değil ancak sorun teşkil etmiyorsa devam edebilirsiniz. Sürücüleri güncellemeyi dener misiniz?

Teşekkür ederim, eve gidince deneyeyim aslında çok büyük bir problem değil ama ufaktan rahatsız ediyor tabii ister istemez.
Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Plan ayarlarını değiştir > Gelişmiş ayarları değiştir > “USB Ayarları” > “USB seçmeli askıya alma ayarı” > Devre Dışı konumuna getirebilirsiniz işe yaramazsa. BIOS'tan Fast Boot'u kapatmayı da dener misiniz?

Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Plan ayarlarını değiştir > Gelişmiş ayarları değiştir > “USB Ayarları” > “USB seçmeli askıya alma ayarı” > Devre Dışı konumuna getirebilirsiniz işe yaramazsa. BIOS'tan Fast Boot'u kapatmayı da dener misiniz?
Teşekkür ederim öncelikle bunu bir deneyeyim, şu an yanımda değil ama dönüş yapacağım bununla ilgili.

Cmd yi aç

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth Bu komutu yaz enter yap bilene kadar bekle. Ardından

sfc /scannow Bu komutu yaz enter yap bitene kadar bekle. Pc yi yeniden başlat

Merhaba, aslında konuyu Windows 11'e de açabilirdim ama cihazımın laptop olması sebebiyle bu konu başlığında açmak istedim. Bilgisayarımı açtıktan sonra şifre giriş ekranına gelip giriş yapıp oturumu açıyorum 2-3 saniye mouse, touchpad ve klavye aktif oluyor ancak ardından donanım takıldı/çıkarıldı sesiyle hepsi deaktif oluyor ve yine 2-3 saniye sonra aktif oluyor, kullanılabilir hale geliyor. Bu normal bir durum mudur ya da bunu değiştirebileceğimiz bir yol var mıdır? Açıkçası laptopu iki haftadır kullanıyorum daha önce olduysa da dikkatimi çekmedi, dikkat etmedim.

Windows Update yapın bir de laptopun markasını modelini yazıp sonuna driver yazın gerçek sitesine girip chipset touchpad Wi-Fi Bluetooth driverini indirin.

Herkese çok teşekkür ederim sanırım sebebini anladım, normalde masaüstü bilgisayar kullanıcısı olduğumdan veya dahili grafik birimli laptop kullandığımdan aşina değildim, cihazım Acer Nitro 16, kontrol panelinden dahili ekranı sadece NVIDIA GPU seçinde oluyor bu durum, sanırım başlangıçta donanım geçişi yaptığından gerçekleşiyor takılı mouse ve touchpad, dahili klavyeyi çıkar/tak şeklinde görmesi. Optimus moduna aldığımda 4-5 kez yeniden başlatarak doğruladım, dahili grafik birimini kullandığı için aynı durum yaşanmadı. Başlangıçta geçişten kaynaklandığına emin oldum. Tıpkı bilgisayar aktifken değiştirince gelen donanım sesi de geliyor çünkü. İlk kez kullanmanın acemiliği tabii. Sadece NVIDIA GPU seçiliyken de arada yapmadığı oluyor ama genellikle masaüstü gelince yapıyor bunu.