Windows'un kendi içinden sıfırlaya bastım yukleme ekranı falan geldi ama sonradan sorun oluştu yazdı. Şu an hiçbir şekilde ilerleyemiyorum sadece bilgisayarı kapat veya restart at yazıyor. Basıyorum ama gene aynı yere geliyor.
Sorununuzu çözmek için şu adımları izleyebilirsiniz:
1.
Bilgisayarı Güçten Kapatın:
- Bilgisayarı tamamen kapatmak için güç düğmesine 5-10 saniye basılı tutun.
2.
Güvenli Modda Başlatma:
- Bilgisayarı açarken sürekli olarak F8 tuşuna veya Shift + F8 kombinasyonuna basın (Hızla yanıt vermeyen bilgisayarlarda bu bazen işe yaramayabilir).
- Gelişmiş Başlangıç Seçenekleri menüsüne girdiğinizde "Güvenli Mod" seçeneğini seçin.
3.
Sistem Geri Yükleme veya Onarma:
- Eğer güvenli moda girebilirseniz, "Başlat" menüsünden "Ayarlar"ı açın.
- "Güncelleme ve Güvenlik" bölümüne gidin, ardından "Kurtarma" sekmesine tıklayın.
- "Gelişmiş Başlangıç" altında "Şimdi Yeniden Başlat" seçeneğini seçin.
- Bilgisayar yeniden başlatıldığında, "Problemleri Gider" seçeneğini seçin ve "Sistem Geri Yükleme" veya "Sıfırlama" seçeneklerini kullanarak ilerleyin.
4.
Kurtarma Ortamından Formatlama:
- Windows 11 yükleme USB'si veya DVD'si ile bilgisayarı başlatın.
- "Bilgisayarınızı onarın" seçeneğini seçtikten sonra "Sorun Gider" ve ardından "Reset this PC" (Bu PC'yi sıfırlayın) seçeneğine gidin.
- "Her şeyi kaldır" seçeneğini seçin ve ekrandaki talimatları izleyin.
5.
Yeniden Başlatma:
- İşlem tamamlandığında, bilgisayarı yeniden başlatın ve durumu kontrol edin.
Eğer bu adımlar işe yaramazsa veya başka bir sorunla karşılaşırsanız, lütfen daha fazla bilgi sağlayın. Örneğin, bilgisayarın marka/modeli, hangi işlemleri denediğiniz hakkında detay verirseniz yardımcı olmam daha kolay olur.