RoaringLion

Üstün
Makaleler
2
Yer
Boşluk
Merhaba,

Yerel Disk E (HDD)'deki bir öğeyi geri dönüşüm kutusuna taşıdım. Geri dönüşüm kutusunu açıp öğeye bir kere tıklayınca bilgisayar donuyor. Epeydir bu böyle. Sabit disk kapanma ayarı kapalı. Neden böyle oluyor, nasıl çözerim?

1755595034400.webp

Hocam videodan kurulumun temiz olduğunu görüyorum. Önerim Bu Bilgisayar->Çöp Kutusu->Çöp Kutusundaki Öge->Ögeyi Geri Getir->Ögeyi aç yolunu izlemeniz gerektiğini düşünüyorum.

Merhaba,

CMD’yi yönetici olarak çalıştırıp şu komutu dener misin? Lütfen kardeşim.
Kod:
chkdsk E: /f /r

Bu komut genelde diskteki bozuk sektörleri bulup onarmaya çalışır.

Eğer yukarıdaki komut işe yaramazsa, yine CMD’yi yönetici olarak çalıştır ve şu komutu dene kardeşim:
Kod:
rd /s /q E:\$Recycle.Bin

Bu komut ise Geri Dönüşüm Kutusu’nu tamamen siler ve Windows’u yeniden oluşturur. Çoğu zaman küçük takılma veya hata sorunlarını çözer. Birçok kişide işe yaradığı için denemekte fayda var.

Hocam videodan kurulumun temiz olduğunu görüyorum. Önerim Bu Bilgisayar->Çöp Kutusu->Çöp Kutusundaki Öge->Ögeyi Geri Getir->Ögeyi aç yolunu izlemeniz gerektiğini düşünüyorum.
Son format attığımdan bu yana altı ay olmuş. O düğmeler işe yarıyor. İşimi yalnızca o düğmelerle görebiliyorum. Ben sadece tıklayınca neden bozuluyor onu merak ettim.
Merhaba,

CMD’yi yönetici olarak çalıştırıp şu komutu dener misin? Lütfen kardeşim.
Kod:
chkdsk E: /f /r

Bu komut genelde diskteki bozuk sektörleri bulup onarmaya çalışır.

Eğer yukarıdaki komut işe yaramazsa, yine CMD’yi yönetici olarak çalıştır ve şu komutu dene kardeşim:
Kod:
rd /s /q E:\$Recycle.Bin

Bu komut ise Geri Dönüşüm Kutusu’nu tamamen siler ve Windows’u yeniden oluşturur. Çoğu zaman küçük takılma veya hata sorunlarını çözer. Birçok kişide işe yaradığı için denemekte fayda var.
İlk komutu yazınca aşağıdaki gibi bi şey çıktı:

1755599609810.webp

İkinci komutu yazınca bir şey değişmedi.

Sorun bulunamadı.

1755610307271.webp

İkinci komutu yazınca bir şey değişmedi demiştim ama yanılmışım. Geri dönüşüm kutusunun simgesinin kalitesi düştü.

1755774484311.webp

Son düzenleme: