Merhabalar,

1715713754455.webp

Bu konumuzda sizlere Windows 11 ile birlikte hayatımıza giren yeni sağ tık menüsüne alışamayan veya eskisini daha çok seven arkadaşlarımız için klasik Windows sağ tık menüsüne Windows 11'in Modern görüntüsünden ödün vermeden nasıl geçebiliriz onu anlatacağım.

Modern olarak klasik sağ tık menüsüne dönmek için NileSoft adlı şirketin programlamış olduğu NileSoft Shell adlı yardımcı programı kurarak sağlayacağız.

Programı bu adresten indirebilirsiniz : Download - Shell

Yazılım kurulum esnasında yalnızca 3,2 MB bir alan gerektirmektedir, isterseniz taşınabilir (portable) kullanabilirsiniz.

1715713663124.webp

İndirdikten sonra Setup.exe'yi çalıştırın.
1.webp

Sonrasında "Next" düğmesine tıklayın.

1715713924360.webp

Bu ekranda isterseniz taşınabilir kurulum seçeneği seçebilirsiniz. "İnstall", düğmesine tıklayarak kurulumu tamamlayalım.

1715713966803.webp

Hepsi bu kadar basitti :)

Benim gibi Modern görünüm altında eski klasik sağ tık menüsü severler için faydalı olur umarım :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Microzort işini düzgün yapmıyor, yapmadığı gibi de milattan kalma şeyleri de üşenip değişmiyor. Al sana Windows 95'ten kalma simgeler.

Eki Görüntüle 54077Eki Görüntüle 54080

Techolaya kusma emojisi tepkiside eklenmeli bu yazıya tam o emoji atılmalı 🤮

Neredeyse çoğu Windows sürümünde hala milattan kalma Disk Yönetimi var :D.

24H2 ile kurulum menüsü güncellendi diye sevindim adamlar 💩 gibi kurulum menüsü yapmış Disklerde flash bellek gözüküyor Karmaşık hale getirmişler diskleri siliyorum gitmiyor Yükleme ekranında İptal butonunun etrafında beyazlık var Buton görüntü olarak yuvarlatılmış işlev olarak hale kare ondan kaynaklı tam mavi olmuyor ve beyazlık kalıyor o kısımda Klasik Microzort.

Allah'tan eski yöntemle kurma seçeneği eklemişler Windows 7'den kalma disk görüntüsü var ama en azından sorunsuz.