Merhabalar,

1715713754455.webp

Bu konumuzda sizlere Windows 11 ile birlikte hayatımıza giren yeni sağ tık menüsüne alışamayan veya eskisini daha çok seven arkadaşlarımız için klasik Windows sağ tık menüsüne Windows 11'in Modern görüntüsünden ödün vermeden nasıl geçebiliriz onu anlatacağım.

Modern olarak klasik sağ tık menüsüne dönmek için NileSoft adlı şirketin programlamış olduğu NileSoft Shell adlı yardımcı programı kurarak sağlayacağız.

Programı bu adresten indirebilirsiniz : Download - Shell

Yazılım kurulum esnasında yalnızca 3,2 MB bir alan gerektirmektedir, isterseniz taşınabilir (portable) kullanabilirsiniz.

1715713663124.webp

İndirdikten sonra Setup.exe'yi çalıştırın.
1.webp

Sonrasında "Next" düğmesine tıklayın.

1715713924360.webp

Bu ekranda isterseniz taşınabilir kurulum seçeneği seçebilirsiniz. "İnstall", düğmesine tıklayarak kurulumu tamamlayalım.

1715713966803.webp

Hepsi bu kadar basitti :)

Benim gibi Modern görünüm altında eski klasik sağ tık menüsü severler için faydalı olur umarım :)

Son düzenleyen: Moderatör:
@Kerim Demirkaynak daha fazla şeçenek göster kalkacaksa çok iyi olur. Görev çubuğu Windows 10'daki kadar detaylı değil ve başlat menüsünü düzenleyemiyoruz eksikleri bunlar. Sırf bu yüzden pek çok kişi 11'e geçmiyor işte o tasarımı kim yaptı kim onayladı anlamıyorum. Ha illa daha fazla seçenek göster koyulacaksa bile bunun için kes kopyala ve yapıştır işlemi yeni UI'nin içinde olmalı daha fazla seçenek göstere basınca ise sadece yol olarak kopyala çıkmalı ya da boşverin o özelliği kaldırın siz direk hepsini yeni sağ tık menüsüne taşıyın.

Son düzenleme:
@Kerim Demirkaynak daha fazla şeçenek göster kalkacaksa çok iyi olur. Görev çubuğu Windows 10'daki kadar detaylı değil ve başlat menüsünü düzenleyemiyoruz eksikleri bunlar. Sırf bu yüzden pek çok kişi 11'e geçmiyor işte o tasarımı kim yaptı kim onayladı anlamıyorum. Ha illa daha fazla seçenek göster koyulacaksa bile bunun için kes kopyala ve yapıştır işlemi yeni UI'nin içinde olmalı daha fazla seçenek göstere basınca ise sadece yol olarak kopyala çıkmalı ya da boş verin o özelliği kaldırın siz direk hepsini yeni sağ tık menüsüne taşıyın.

Kesinlikle katılıyorum daha fazla seçeneğin kalkması ve eski olan tüm menülerin yeni arayüze güncellenmesi daha iyi olurdu.

Merhaba,

Eki Görüntüle 46598

Bu konumuzda sizlere Windows 11 ile birlikte hayatımıza giren yeni sağ tık menüsüne alışamayan veya eskisini daha çok seven arkadaşlarımız için klasik Windows sağ tık menüsüne Windows 11'in Modern görüntüsünden ödün vermeden nasıl geçebiliriz onu anlatacağım.

Modern olarak klasik sağ tık menüsüne dönmek için NileSoft adlı şirketin programlamış olduğu NileSoft Shell adlı yardımcı programı kurarak sağlayacağız.

Programı bu adresten indirebilirsiniz: Download - Shell

Yazılım kurulum esnasında yalnızca 3,2 MB bir alan gerektirmektedir, isterseniz taşınabilir (portable) kullanabilirsiniz.

Eki Görüntüle 46595

İndirdikten sonra Setup.exe'yi çalıştırın.
Eki Görüntüle 46601

Sonrasında "Next" düğmesine tıklayın.

Eki Görüntüle 46602
Bu ekranda isterseniz taşınabilir kurulum seçeneği seçebilirsiniz. "İnstall", düğmesine tıklayarak kurulumu tamamlayalım.

Eki Görüntüle 46603

Hepsi bu kadar basitti :)

Benim gibi Modern görünüm altında eski klasik sağ tık menüsü severler için faydalı olur umarım :)

Düşünün yıl 2024 halen Windows 11'de gelen tüm güncellemelere rağmen hâlâ Windows 10'dan kalma UI'lerin olması çok ilginç. ;)