Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Liberteen

Üstün
Yer
China
Herkese selam,

Oyunlara girdiğim zaman bir sorun yok, tam ekran oluyor. Ancak masaüstünde hangi program ya da pencereye geçiş yapsam pencere altında boşluk oluşuyor. Bu arada başıma geliyor ve yalnızca sistemi yeniden başlatırsam düzeliyor.

Ekranı aşağı çekmek de bir işe yaramıyor, hiç bir zaman tam ekran olmuyor.

Acaba sebebi nedir? PC'yi yeniden başlatmadan düzeltilebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözünürlük kaynaklı mı acaba? Çözünürlüğü düşürüp deneyebilir misiniz?
Çözünürlük varsayılanda hocam. (3840x2160) Her zaman da böyleydi, bununla ilgili bir değişiklik yapmadım hiç. Zaten bu arada başıma geliyor. Masaüstünde aktif kullanım sırasında bir anda aşağıda böyle bir boşluk oluşuyor.

Düzenleme: Çözünürlüğü düşürüp ayarları geri çevirmeyi denedim, düzeldi. Teşekkürler.

1707767182014.webp

Sebebi ne olabilir peki, bir fikriniz var mı? Durup dururken arada oluyor böyle.

Son düzenleme:
Bu benim de başıma gelmişti, bilgisayarımı ilk aldığımda. Nasıl çözdüğümü hiç hatırlamıyorum, sanırım ölçeği %100'e çekince düzelmişti. Buna alışkın olduğum için ölçeği değiştirmedim bir daha.

Şimdi bir araştırayım dedim, Görev Yöneticisi'nden Windows Gezgini'ni (Windows Explorer; explorer.exe) yeniden başlatmakla çözüm sağlandığı iddia edilmiş:

1707767416915.webp

Kaynak, şuradaki ilk cevaptaki 2. madde: Redirecting. Ekran görüntüsünü de hemen aşağıda paylaştım. İlk cevabın hemen ardından ikinci cevapta kullanıcı, ilk cevaptaki 2. maddenin işe yaradığını belirtmiş.

1707767636399.webp

Şu 51. kural çok tedirgin ediyor ya. "Yeterince yerelleştirme yaptım mı acaba?" diye düşünmeden edemiyorum. 🫠

Son düzenleme:
Bu benim de başıma gelmişti, bilgisayarımı ilk aldığımda. Nasıl çözdüğümü hiç hatırlamıyorum, sanırım ölçeği %100'e çekince düzelmişti. Buna alışkın olduğum için ölçeği değiştirmedim bir daha.

Şimdi bir araştırayım dedim, Görev Yöneticisi'nden Windows Gezgini'ni (Windows Explorer; explorer.exe) yeniden başlatmakla çözüm sağlandığı iddia edilmiş:

Kaynak, şuradaki ilk cevaptaki 2. madde: Redirecting.

Eki Görüntüle 18359

İlk cevabın hemen ardından ikinci cevapta kullanıcı, ilk cevaptaki 2. maddenin işe yaradığını belirtmiş.
Teşekkür ederim hocam, bunu sorun tekrar ettiği zaman uygularım. 😊