Windows 11 kullanıyorum ve oyunlarım çok geç açılmaya başladı. Netteki bütün yöntemleri denedim. Daha önce de yaşadım aynı sorunu. Format atarak düzelttim ama tekrar başıma geldi. Formatsız çözmek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Gecikme için kusura bakmayın Recep bey Windows'u boza boza format ata ata sorunu tespit ettim. Windows 11'de temp ve prefetch temizlediğim zaman ya da SFC ve DISM komutu çalıştırdığım zaman böyle oluyor.
Techolay Sosyal'de açılmayan oyun ve yazılım sorunlarını çözmekte kullandığımız programlardan biri de Process Monitor. Bu rehberde sizlere Process Monitor yazılımını kullanarak nasıl hata raporu oluşturacağınızı anlatacağım.
İlk önce Process Monitor yazılımını indirmeniz gerekiyor. Aşağıdaki bağlantıdan yazılıma ulaşabilirsiniz.
Process Monitor, Windows için gerçek zamanlı dosya sistemi, Kayıt Defteri ve işlem/iş parçacığı etkinliğini gösteren gelişmiş bir izleme aracıdır. Benzersiz güçlü özellikleri sayesinde Process Monitor, sistem sorun giderme ve kötü amaçlı yazılım...
techolay.net
Yazılımı çalıştırdığınızda yazılımın not aldığı arka plan işlemlerini göreceksiniz. Bunlarla bir işimiz yok, o yüzden bunu durduracağız.
Ctrl + E kısayolunu kullanarak veya sol üstteki File >...
Techolay Sosyal'de açılmayan oyun ve yazılım sorunlarını çözmekte kullandığımız programlardan biri de Process Monitor. Bu rehberde sizlere Process Monitor yazılımını kullanarak nasıl hata raporu oluşturacağınızı anlatacağım.
İlk önce Process Monitor yazılımını indirmeniz gerekiyor. Aşağıdaki bağlantıdan yazılıma ulaşabilirsiniz.
Process Monitor, Windows için gerçek zamanlı dosya sistemi, Kayıt Defteri ve işlem/iş parçacığı etkinliğini gösteren gelişmiş bir izleme aracıdır. Benzersiz güçlü özellikleri sayesinde Process Monitor, sistem sorun giderme ve kötü amaçlı yazılım...
techolay.net
Yazılımı çalıştırdığınızda yazılımın not aldığı arka plan işlemlerini göreceksiniz. Bunlarla bir işimiz yok, o yüzden bunu durduracağız.
Ctrl + E kısayolunu kullanarak veya sol üstteki File >...
Dediğim gibi aynı sorunu 5 ay öncede yaşamıştım ,DDU ile güvenli modda ekran kartı sürücüsü kaldırdım sistem geri yükleme yaptım yine de düzelmemişti isterseniz tekrar yapabilirim.
Ekran kartı sürücüsünü kaldırdım Windows tekrar yükledi sorun artarak devam ediyor Steam de geç açılmaya başladı.
Sorunun disk kaynaklı olduğunu düşünüyorum açıkçası. İlk iş olarak HDD'leri fiziksel olarak sök ve tekrar durumu kontrol et.
Olmazsa oyunlardan birini C'ye kopyala ve D diskini de söküp kontrol et.
Ana SSD'nin de Kodak olması sorunun sebebplerinden biri olabilir, emin değilim. Ama bence bu sorun disk sorunu. Deneyip konuya yazarsın. HDD'leri fizksel oalrak sökmek önemli!
Sorunun disk kaynaklı olduğunu düşünüyorum açıkçası. İlk iş olarak HDD'leri fiziksel olarak sök ve tekrar durumu kontrol et.
Olmazsa oyunlardan birini C'ye kopyala ve D diskini de söküp kontrol et.
Ana SSD'nin de kodak olması sorunun sebebplerinden biri olabilir, emin değilim. Ama bence bu sorun disk sorunu. Deneyip konuya yazarsın. HDD'leri fizksel oalrak sökmek önemli!
Bütün diskleri söktüm yalnız C var ve sorun aynı devam ediyor format attıktan sonra 4 5 ay sorunsuz kullanıp sonradan böyle olması sizce de ilginç değil mi?