Konu Başlıkları Gizle
Bu rehberimde Windows 11'de çok fazla kez açtığınız klasörlerin Windows Gezgini'nde Hızlı Erişim'e sabitlenmesi ayarını nasıl kapatabileceğinizi 2 yöntemle göstereceğim.
Bu sayede artık çok fazla kez girdiğiniz klasörler Windows Gezgini'nde Hızlı Erişim'e sabitlenmeyecektir.
Ben bu yöntemlerle sık kullandığım klasörlerin, dosyaların Windows Gezgini'nde Hızlı Erişim'e sabitlenmesi ayarını kapatabildim. Sizde deneyebilirsiniz. Umarım işinize yarar. İyi Sosyaller!
1. Yöntem: Windows Gezgini Üzerinden Kapatma
Bu yöntemde Windows Gezgini üzerinden kapatacağız.- Windows Gezginini açın.
- Üstteki üç noktadan seçeneklere girin.
- Şu iki tikin işaretlenmesini kaldırın:
Bu sayede artık çok fazla kez girdiğiniz klasörler Windows Gezgini'nde Hızlı Erişim'e sabitlenmeyecektir.
2. Yöntem: Kayıt Defteri Üzerinden Kapatma
Bu yöntemde kayıt defteri düzenleyicisi üzerinden kapatacağız.- Arama çubuğuna regedit yazıp çıkan uygulamayı açın.
- Şu konuma gidin:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced - Açılan yerde "LaunchTo" isimli bir DWORD (32-bit) değeri oluşturun.
- Daha sonra bu şekilde kaydedip çıkın.
Ben bu yöntemlerle sık kullandığım klasörlerin, dosyaların Windows Gezgini'nde Hızlı Erişim'e sabitlenmesi ayarını kapatabildim. Sizde deneyebilirsiniz. Umarım işinize yarar. İyi Sosyaller!