Hocam Windows'u ne debloat yaptım ne de dokundum tam performanslı bir şekilde sorunsuz çalışıyor. Ne zaman o yap dedikleri şeyleri yapsam sistem salaklaşıyor. Zaten onu kapa bunu kapa ne işe yaradı? Gerçekten çok kuruntu bana göre. Sistemi çok düşük olan kişiler için belki % 5 falan oynama yapar ama bence gereksiz. Sistem de bir sorun olsa herkes fark eder zaten oyun oynayan dünya kadar adam var. Yayıncılar var adamlar yayın yapıyor bir yandan ekranda oyun oynuyor vs herkeste 2 PC yok birini yayına birini oyuna versin.

Yani denemek size kalmış ama ben bunları gereksiz buluyorum. Bana göre düzgün sürücüler yüklenmişse BIOS vs her şey düzgün yapılırsa gereksiz saçma sapan programlar yüklenemezse veya korsan bilinmedik yerlerden oyunlar indirilirse. Ki bazıları cidden sistemi arka planda sömürüyor. Yani ben korsana karşı değilim ama yerini güvenlisini temizini bulmak da bir iş.

Veya adam her şeyi yapmış 50-60k basmış sisteme bakıyorsun korsan KMS'li Windows abi geçmiş olsun derler. Gibip 20 TL'ye key almazsa ve bunu da söylemiyor sana o adama yardımcı olmaya çalışıyorsun. Yani o kadar çeşitli senaryolar var ki

300-500 TL like SSD takıyor SSD sistem kitliyor arada donmalar yapıyor. Hatta PC hocası geçen bir videosunda demişti Çin'den vs saçma sapan RGB ürünler alıp ambiyans ışık vs anakartın USB'sine takıyorlar ve sistemde kitlenmeler veya stutter yapıyor. Bu benim de başıma geldi mesela USB çoğaltıcı almıştım ambiyans ışıklar bağlamıştım. O dönem sistem donmaları oluyordu ne yaptıysam yok. En son aklıma geldi ne zaman onları söktüm sistem düzeldi. Yani çok çeşitli senaryolar var.

Yani her şeyi direk Windows 11'e bağlamak bence yanlış.
Söylediklerin i3 r3 gibi işlemciler olsa veya 3050 4050 gibi gpular olsa haklısın dicem, soğutmam liqud soğutma, psum corsair 750w 80+ bronze, ssdim m2 msi 500gb, fanlarım cougar, anakartım orta segment gaming asus anakart, ramlerim 3200mhz corsair.

Evet top seviye - yayıncıların seviyesinde bir sistem değil ama oyunları gayet rahat oynatan, yüsek FPS veren bir sistemim var. Lakin durum burada CS2 ve Windows 11'in optimizasyonuyla ilgili, windows 11'de sadece CS2'de sorun yaşadığımı dile getirdim, bu oyunu oynarken bunlar bunlar oluyor dedim, yoksa sistemim gayet rahat şekilde & sorunsuz şekilde çalıştırıyor windows 11'i

Windows 11, şimdiye kadar FPS oyunları için kullandığım en kötü işletim sistemi. Anlamsız sorunlar çıkarıyor. Hadi onu geçtim, ofis işlerinde kullandığım PC’de bile düzgün çalışmıyor. 10 LTSC olmasa çoktan Linux’a geçmiştim

Arkadaşlar son 2 haftadır CS2'de performans ve FPS sorunları yaşıyordum, dün gece Windows 10 kurayım bir de orada deneyeyim dedim, her şey düzeldi. Gecikme, kasma donma & FPS düşmesi vb. her şey ama her şey düzeldi. Meğerse bütün problem Windows 11'değmiş.

Bu OS niye bu kadar sıkıntılı, sebebini bilen var mı?
  • İşlemci: R5 5600.
  • Ekran kartı: RTX 4060.

Çünkü Windows 11 optimize bir işletim sistemi değil durduğu yerde sisteme yük bindiriyor ve Windows'un yeni işletim sistemi eskisine göre daha çok sisteme yük bindiriyor Windows'un sıradan, hafif yani boş işletim sistemi bile diğer alternatif işletim sistemlerine göre yine sisteme fazla yük bindiriyor Windows 10 da hem sistemin daha rahat çalışır hem de daha fazla performans alırsın.