Haluk Ekrem Özkaya

Başarılı
Arkadaşlar son 2 haftadır CS2'de performans ve FPS sorunları yaşıyordum, dün gece Windows 10 kurayım bir de orada deneyeyim dedim, her şey düzeldi. Gecikme, kasma donma & FPS düşmesi vb. her şey ama her şey düzeldi. Meğerse bütün problem Windows 11'deymiş.

Bu OS niye bu kadar sıkıntılı, sebebini bilen var mı?
  • İşlemci: R5 5600
  • Ekran Kartı: RTX 4060

Son düzenleyen: Moderatör:
Sebebi TPM, Secure Boot, fazla şişirilmiş ve veri toplayan bir işletim sistemi mekaniği. Bazı servisleri kurduğumda direkt siliyor ya da devre dışı bırakıyorum.

Genelde bu sorunlar giriş seviyesi sistem parçalarında oluyor, bende hiç problem olmadı. Sanırım Windows 11, orta seviye üstü sistem istiyor stabil çalışması için.

Sebebi TPM, Secure Boot, fazla şişirilmiş ve veri toplayan bir işletim sistemi mekaniği. Bazı servisleri kurduğumda direkt siliyor ya da devre dışı bırakıyorum.
Onu devre dışı bırakamam çünkü FACEIT TPM 2.0 istiyor.

Genelde bu sorunlar giriş seviyesi sistem parçalarında oluyor, bende hiç problem olmadı. Sanırım Windows 11, orta seviye üstü sistem istiyor stabil çalışması için.
Doğrudur ancak bu yine de Windows 11'in sorunlu bir OS olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Genelde NT Lite ile düzenleme yapıyorlar da şu an bilgisayar benim olmadığı için ben kendimce ayar çekmiyorum. Alıyorum Windows 11 Home sürümünü Windows'un Copilot, Recall belli servisleri var işte daha ne diyeyim Xbox falan onlarla işim olmadığı için program yardımıyla siliyorum. Daha sonra gidiyorum Telemetrileri engelliyorum. Birkaç daha minik ayar. Sonunda en ölü laptop ya da masaüstü bir parça, kullanıma hazır oluyor.

Onu devre dışı bırakamam çünkü Faceit TPM 2.0 istiyor.
Yok, ben zaten devre dışı bırakın demedim. Bazıları TPM açıkken takılmaya sebebiyet veriyor diyor. Ondan dolayı gecikme sizin bilgisayara yansıyor.

Herhangi bir parça vs. uyumsuz olduğundan olabilir. Eğer sorun Windows 11'de olsaydı herkeste olurdu. Misal bende de tam tersi, Windows 11'den 10'a geçince performans düşüyor. Kaç kere denemişliğim var.

Ayrıca son olarak bugün NVIDIA hotfix driver yayınladı. Windows 11'deki KB5066835 güncellemesi oyunlarda FPS düşme sorunu yaratıyormuş. Bugün yeni hotfix sürücü geldi, bu sorunu çözüyormuş. Herkeste olmayabilirmiş bu sorun, olanların yüklemesi tavsiye edilmiş.

Link aşağıda.

Arkadaşlar son 2 haftadır CS2'de performans ve FPS sorunları yaşıyordum, dün gece Windows 10 kurayım bir de orada deneyeyim dedim, her şey düzeldi. Gecikme, kasma donma & FPS düşmesi vb. her şey ama her şey düzeldi. Meğerse bütün problem Windows 11'değmiş.

Bu OS niye bu kadar sıkıntılı, sebebini bilen var mı?
  • İşlemci: R5 5600.
  • Ekran kartı: RTX 4060.

Sorun Windows 11'de cok fazla bloatware olması. Windows 11 kullanacaksanız debloat işlemleri şart ya da özel OS kullanmak gerekir.

Herhangi bir parça vs. uyumsuz olduğundan olabilir. Eğer sorun Windows 11'de olsaydı herkeste olurdu. Misal bende de tam tersi, Windows 11'den 10'a geçince performans düşüyor. Kaç kere denemişliğim var.

Ayrıca son olarak bugün NVIDIA hotfix driver yayınladı. Windows 11'deki KB5066835 güncellemesi oyunlarda FPS düşme sorunu yaratıyormuş. Bugün yeni hotfix sürücü geldi, bu sorunu çözüyormuş. Herkeste olmayabilirmiş bu sorun, olanların yüklemesi tavsiye edilmiş.

Link aşağıda.

Atıyorum 1.000 kişi benimle aynı sisteme sahipse buna siz de dahil, fark edecek & kurcalayacak 5 kişi falan var, diğerleri böyle bir sorun varsa haberi bile yoktur.

Sorun Windows 11'de cok fazla bloatware olması. Windows 11 kullanacaksanız debloat işlemleri şart ya da özel OS kullanmak gerekir.
Uğraştırıcı :D hiç uğraşamam ama saolasın

Atıyorum 1.000 kişi benimle aynı sisteme sahipse buna siz de dahil, fark edecek & kurcalayacak 5 kişi falan var, diğerleri böyle bir sorun varsa haberi bile yoktur.

Uğraştırıcı :D hiç uğraşamam ama sağ olasın

Hocam Windows'u ne debloat yaptım ne de dokundum tam performanslı bir şekilde sorunsuz çalışıyor. Ne zaman o yap dedikleri şeyleri yapsam sistem salaklaşıyor. Zaten onu kapa bunu kapa ne işe yaradı? Gerçekten çok kuruntu bana göre. Sistemi çok düşük olan kişiler için belki % 5 falan oynama yapar ama bence gereksiz. Sistem de bir sorun olsa herkes fark eder zaten oyun oynayan dünya kadar adam var. Yayıncılar var adamlar yayın yapıyor bir yandan ekranda oyun oynuyor vs herkeste 2 PC yok birini yayına birini oyuna versin.

Yani denemek size kalmış ama ben bunları gereksiz buluyorum. Bana göre düzgün sürücüler yüklenmişse BIOS vs her şey düzgün yapılırsa gereksiz saçma sapan programlar yüklenemezse veya korsan bilinmedik yerlerden oyunlar indirilirse. Ki bazıları cidden sistemi arka planda sömürüyor. Yani ben korsana karşı değilim ama yerini güvenlisini temizini bulmak da bir iş.

Veya adam her şeyi yapmış 50-60k basmış sisteme bakıyorsun korsan KMS'li Windows abi geçmiş olsun derler. Gibip 20 TL'ye key almazsa ve bunu da söylemiyor sana o adama yardımcı olmaya çalışıyorsun. Yani o kadar çeşitli senaryolar var ki

300-500 TL like SSD takıyor SSD sistem kitliyor arada donmalar yapıyor. Hatta PC hocası geçen bir videosunda demişti Çin'den vs saçma sapan RGB ürünler alıp ambiyans ışık vs anakartın USB'sine takıyorlar ve sistemde kitlenmeler veya stutter yapıyor. Bu benim de başıma geldi mesela USB çoğaltıcı almıştım ambiyans ışıklar bağlamıştım. O dönem sistem donmaları oluyordu ne yaptıysam yok. En son aklıma geldi ne zaman onları söktüm sistem düzeldi. Yani çok çeşitli senaryolar var.

Yani her şeyi direk Windows 11'e bağlamak bence yanlış.