Detaylar
Kim cevapladı?Utku92
Üstün
- Makaleler
- 1
Yeni teknolojilerden kastınız Windows recall gibi gereksiz özellikler mi?
Hayır oyunlar için iyileştirmeler ve DLSS tarzı şeyler de gelecek. Araştırırsanız bulursunuz zaten.
Çıktığından beri bütün cihazlarımda Windows 11 kullanıyordum. 10'a geçen ay geçtim. 2021 yılında çıkmış, hala file explorer'ı bile doğru düzgün çalışmıyor. FTP kullanıyorum, sürekli çöküyor ve ağır çalışıyor. Bluetooth düzgün çalışmıyor. Son güncellemelerdeki sorunlar, SSD saçmalıkları vs. saymıyorum bile. Bütün sürümlerini yükleyip denedim. Format atmaktan ciğerim soldu. Dünya kadar sorun yaşadıkça bunaldım. Windows 10'da bu sorunların hiçbiri yok. Günlük kullanıcılar Windows 11'i sorunsuz kullanıyor olabilir. Ben her alanda kullandığım için yaşadığım sorunlar hayatımı ve işimi olumsuz etkiliyor. Bence 11'in tam kararlı hale gelmesi için 1 yıla daha ihtiyacı var.Her yeni jenerasyon çıktığında insanların ilk 1-2 ay boyunca onu kötüleyip eski jenerasyonu savunduğunu görürsünüz. Ancak zamanla alışılmaya başlanır ve sonunda yenisinin aslında daha iyi olduğu anlaşılır. Çünkü insanların alışkanlıklarını kolay kolay bırakmama gibi bir huyu vardır.
anilx
Yetkin
Çıktığından beri bütün cihazlarımda Windows 11 kullanıyordum. 10'a geçen ay geçtim. 2021 yılında çıkmış, hala file Explorer'ı bile doğru düzgün çalışmıyor. FTP kullanıyorum, sürekli çöküyor ve ağır çalışıyor. Bluetooth düzgün çalışmıyor. Son güncellemelerdeki sorunlar, SSD saçmalıkları vs. saymıyorum bile. Bütün sürümlerini yükleyip denedim. Format atmaktan ciğerim soldu. Dünya kadar sorun yaşadıkça bunaldım. Windows 10'da bu sorunların hiçbiri yok. Günlük kullanıcılar Windows 11'i sorunsuz kullanıyor olabilir. Ben her alanda kullandığım için yaşadığım sorunlar hayatımı ve işimi olumsuz etkiliyor. Bence 11'in tam kararlı hale gelmesi için 1 yıla daha ihtiyacı var.
Hocam bunlar bireysel görüşleriniz, ben Windows 10'da çok driver sorunları oyun sorunları yaşıyordum, yani sırf siz randıman alamıyorsunuz diye bunu evrensel olarak geçerli bir görüş olarak sayamayız, istatistiksel ve analitik verilere dayandırmanız gerek.
DoT'u bile adamlar 11'e koymuş, inadına getirmiyorlar 10'a. Emoji paketleri bile eksik, yarısı yok neredeyse. Daha zibilyon tane sayarım.Yeni teknolojilerden kastınız Windows Recall gibi gereksiz özellikler mi?
HanDreafuLL
Uzman
Bu tarz konularda fanatiklik yapmaya gerek yok. Tamamen somut verilere dayalı, akılcı yani mantık çerçevesi içerisinde ve tarafsız bir şekilde karar verilebilir. Eğer Windows dışında bir işletim sistemi düşünmüyorsanız ve bilgisayarınız da aşırı eski değilse, zaten seçenekleriniz çok kısıtlı oluyor. Seçenekleriniz zaten kısıtlıyken, bu tartışma neyden kaynaklanıyor? Bir tarafta ömrü tükenme noktasında olan ama yinede halk tarafından sevilen bir işletim sistemi duruyorken, diğer tarafta çok daha modern, güncel ve gelişeceği bilinen bir işletim sistemi duruyor. Buradaki cevap bariz belli bence. Atomu parçalamaya gerek yok.
Zorunda kalınmadığı müddetçe bu saatten sonra Windows 10'a geri dönüş yapılmaz. Daha bu akşam komşunun milattan kalma ve Windows 7 Ultimate kullanan bilgisayarına format atma gereği duyduk ve Windows 10 LTSC 2021 yüklemek zorunda kaldım.
Güncel veya çok güncel olmasa bile en azından iyi bir sisteminiz var ise Windows 11 dışında bir Windows sürümü kurmanız, mantıklı ve geleceğe yönelik bir tercih olmaz.
Yorumlara bakıyorum.. En tarafsız konuşan bir @anilx olmuş resmen.
Windows 11'e geçiş yapan herkeste Recall özelliği etkinleşmediği gibi etkinleşen kişiler de çok kolay bir şekilde bu özelliği devredışı bırakabiliyorlar. Windows 11'in problemleri var, evet ancak bu problemler aşılamayacak düzeyde değil ve Microsoft'un Windows işletim sistemleri zaten oldum olası problemliydi. Windows 10 savunan kişiler, Windows 10 çıktığından itibaren sorunsuzmuydu sanıyorlar? Windows 8 ve Windows Vista gibi fiyaskoları unutmamak lazım.
Windows 10'un, 11'e kıyasla çok daha stabil olduğunu söyleyenler de var. Sanarsın Windows 11 geçen hafta çıktı. Bazıları taşlarla, sopalarla, meşalelerle Windows 11'e saldırmak için ant içmiş resmen.
Zorunda kalınmadığı müddetçe bu saatten sonra Windows 10'a geri dönüş yapılmaz. Daha bu akşam komşunun milattan kalma ve Windows 7 Ultimate kullanan bilgisayarına format atma gereği duyduk ve Windows 10 LTSC 2021 yüklemek zorunda kaldım.
Güncel veya çok güncel olmasa bile en azından iyi bir sisteminiz var ise Windows 11 dışında bir Windows sürümü kurmanız, mantıklı ve geleceğe yönelik bir tercih olmaz.
Yorumlara bakıyorum.. En tarafsız konuşan bir @anilx olmuş resmen.
Windows Recall, kesinlikle gereksiz bir özellik ancak günümüzde kaç kişi Recall özelliğini kullanıyor veya kaç kişinin bilgisayarı Recall özelliğini destekliyor? Recall özelliğinin aktif olabilmesi için gereken koşulları biliyor musunuz?Yeni teknolojilerden kastınız Windows Recall gibi gereksiz özellikler mi?
Windows 11'e geçiş yapan herkeste Recall özelliği etkinleşmediği gibi etkinleşen kişiler de çok kolay bir şekilde bu özelliği devredışı bırakabiliyorlar. Windows 11'in problemleri var, evet ancak bu problemler aşılamayacak düzeyde değil ve Microsoft'un Windows işletim sistemleri zaten oldum olası problemliydi. Windows 10 savunan kişiler, Windows 10 çıktığından itibaren sorunsuzmuydu sanıyorlar? Windows 8 ve Windows Vista gibi fiyaskoları unutmamak lazım.
Windows 10'un, 11'e kıyasla çok daha stabil olduğunu söyleyenler de var. Sanarsın Windows 11 geçen hafta çıktı. Bazıları taşlarla, sopalarla, meşalelerle Windows 11'e saldırmak için ant içmiş resmen.
Son düzenleme:
Yazdığım sorunları internette arayıp bakabilirsiniz. Hepsinin sayısız konusu ve tartışması var. Zaten genel olarak popüler sorunları ve görüşleri yazdım.Hocam bunlar bireysel görüşleriniz, ben Windows 10'da çok driver sorunları oyun sorunları yaşıyordum, yani sırf siz randıman alamıyorsunuz diye bunu evrensel olarak geçerli bir görüş olarak sayamayız, istatistiksel ve analitik verilere dayandırmanız gerek.
Ayrıca istatistik isteğinize örnek, ChatGPT'den global olarak Windows 11'de Bluetooth sorunu yaşayanların konularını araştırıp, yaklaşık konu sayısını vermesini istedim. Ortalama 10 bin çıktı. Siz de bu şekilde istatistiklere ulaşabilirsiniz.
anilx
Yetkin
Yazdığım sorunları internette arayıp bakabilirsiniz. Hepsinin sayısız konusu ve tartışması var. Zaten genel olarak popüler sorunları ve görüşleri yazdım.
Ayrıca istatistik isteğinize örnek, ChatGPT'den global olarak Windows 11'de Bluetooth sorunu yaşayanların konularını araştırıp, yaklaşık konu sayısını vermesini istedim. Ortalama 10 bin çıktı. Siz de bu şekilde istatistiklere ulaşabilirsiniz.
Benim ulaştığım istatistik verilere göre söylemlerinizin tam tersini söylüyor, bana ChatGPT'den bakabilirsiniz araştırabilirsiniz diyorsanız demektir ki siz bile araştırdığınız verilere kendiniz inanmıyorsunuz demektir, eğer bana kesin ve net birkaç tane genel kabul edilen verileri yollarsanız siz haklısınız diyeceğim.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
Elektronik Seçili Lenovo laptoplarda %5 indirim kampanyası
- Fırsat Ekibi
-
-
Batman'da bir çocuğun yaktığı karton, arabayı tutuşturdu