Yazdığım sorunları internette arayıp bakabilirsiniz. Hepsinin sayısız konusu ve tartışması var. Zaten genel olarak popüler sorunları ve görüşleri yazdım.

Ayrıca istatistik isteğinize örnek, ChatGPT'den global olarak Windows 11'de Bluetooth sorunu yaşayanların konularını araştırıp, yaklaşık konu sayısını vermesini istedim. Ortalama 10 bin çıktı. Siz de bu şekilde istatistiklere ulaşabilirsiniz.
Hocam Windows 11'in problemleri olduğu bir gerçek ama şu an tüm Windows sürümleri arasından en güncel, en modern, en güvenli, en geleceğe yönelik, en kullanışlı, en çok YZ özellikleri barındıran ve en oyun odaklı olanın da Windows 11 olduğu bir gerçek. Şimdiye kadar belli başlı sorunlarımı Windows 11 sayesinde çözebildiğim gibi yalnızca Windows 11'de yaşadığım problemler de oldu.

Onca sıkıntılara rağmen kimse Windows 10 ve 11'in kusursuz olduğunu savunamaz. Şimdiye kadar en problemsiz, stabil ve hızlı çalıştığı için en çok sevilen Windows sürümlerinden Windows Xp ve Windows 7 bile kendi dönemlerinde belli problemleri yine bulunuyordu. Microsoft şimdiye kadar bir tane bile kusursuz işletim sistemi zaten yapamadı ki. Kusursuz bir işletim sisteminin olması da bir hayli uçuk bir hayal zaten. Adı üstünde koca bir işletim sisteminden bahsediyoruz.

Kısaca demem o ki; kendi ihtiyaçlarınıza ve kullanım alışkanlığınıza bağlı olarak Windows 11 yerine Windows 10 kullanmayı elbette ki tercih edebilirsiniz. Bunda herhangi bir problem yok zaten ancak Windows 10'un 11'e kıyasla her anlamda daha iyi olduğunu ve bu yüzden insanların Windows 10'u kullanmaya devam etmelerini söylemek, hatalı bilgilendirme ve yönlendirme olacaktır.

''Günlük kullanıcılar Windows 11'i kullanırken problem yaşamıyor olabilir ancak ben Windows'u her anlamda ve birçok yönden kullandığım için epey bir sıkıntı yaşadım ve bu yüzden Windows 10'a geri dönüş yaptım.'' diyorsunuz ancak şu an birçok firma, özel şirket, kurum, kuruluş, BT departmanı, fotoğrafçılar, editörler vesaile adını siz koyun; herkes Windows 11'e çoktan geçiş yaptı ya da yapmayı düşünüyor. Yani emin olun sizin yaptığınız işlerin aynısını ve hatta çok daha fazlasını Windows 11 üzerinden de insanlar yapabiliyor ve yapmaya devam edebiliyorlar.

Umarım yanlış anlaşılmam ama tavsiyede bulunurken veya fikir belirtilirken, öznel olduğunun altının çizilmesi ve tüm dünyaca bilinen, kanıtlanmış bir şey ise güncel kaynaklar üzerinden de ispatlanması gerektiğini düşünüyorum.

Çok büyük bir topluluk Windows 10 kullanmaya devam edeceğinden dolayı, bahsettiğiniz uygulamaların desteği kesilmeyecek. Şahsen Windows 11'in hiçbir özelliğine ihtiyacım olmadığı için Windows 10 IoT LTSC kullanmaya başladım. Desteği 2032 yılına kadar devam edecek.
Ben de yakın zamanda kurulumu yapacağım. ISO dosyasını USB belleğe yazdırdım.

Her yeni jenerasyon çıktığında insanların ilk 1-2 ay boyunca onu kötüleyip eski jenerasyonu savunduğunu görürsünüz. Ancak zamanla alışılmaya başlanır ve sonunda yenisinin aslında daha iyi olduğu anlaşılır. Çünkü insanların alışkanlıklarını kolay kolay bırakmama gibi bir huyu vardır.
Windows 11 çıkalı 6 yıl oldu. 🙂

"Ancak zamanla alışılmaya başlanır ve sonunda yenisinin aslında daha iyi olduğu anlaşılır." tekrar oku ve algıla, Windows 10 çıktıgında gene 4 5 sene çoğu kişi Windows 7 kullanmaya devam etti. Sırf inanmak istediğinize inanmak için cımbızla cevap vermek istediğiniz kısma cevap veriyor, anlamak istemediğiniz kısmı anlamıyorsunuz.

"Ancak zamanla alışılmaya başlanır ve sonunda yenisinin aslında daha iyi olduğu anlaşılır." tekrar oku ve algıla, Windows 10 çıktıgında gene 4 5 sene çoğu kişi Windows 7 kullanmaya devam etti. Sırf inanmak istediğinize inanmak için cımbızla cevap vermek istediğiniz kısma cevap veriyor, anlamak istemediğiniz kısmı anlamıyorsunuz.
11'i kötülemedim zaten sende bunu anlamak istememişsin. 6 yıl önce çıktığını belirttim. Daha şuan yeni 25H2 den tekrar ESU'ya kaydolarak Windows 10 Pro'ya geçtim yağ gibi akıyor. 11 tamam yeni donanımlar için güzel fakat adamların yaptığı güncellemeyi NVIDIA Hotfix Driver yayınlayarak düzeltiyor. Adamlar daha kendi yaptığı sorunla başa çıkamıyor. 26H1 umarım sıkıntısız bir güncelleme olur da şu 11'i sıkıntısız kullanmak nasip olur hepimize inşallah. Zaten 12'ye de sistem yetmeyecek gibi duruyor. En kısa zamanda cesaretimi toplayıp Linux'a geçeceğim Rabbimin izniyle :D

11'i kötülemedim zaten sende bunu anlamak istememişsin. 6 yıl önce çıktığını belirttim. Daha şu an yeni 25h2'den tekrar ESU'ya kaydolarak Windows 10 Pro'ya geçtim yağ gibi akıyor. 11 tamam yeni donanımlar için güzel fakat adamların yaptığı güncellemeyi NVIDIA hotfix driver yayınlayarak düzeltiyor. Adamlar daha kendi yaptığı sorunla başa çıkamıyor. 26H1 umarım sıkıntısız bir güncelleme olur da şu 11'i sıkıntısız kullanmak nasip olur hepimize inşallah. Zaten 12'ye de sistem yetmeyecek gibi duruyor. En kısa zamanda cesaretimi toplayıp Linux'a geçeceğim rabbimin izniyle :D

Windows 11 Windows 10'dan genel itibari ile daha iyi bir işletim sistemidir. Söylediğiniz şeyler gurmeler için geçerli, benim gibi normal bir kullanıcı için önemsizdir, zaten de amaç bütün geneli toplayıp eşitlemektir, şu an Pakistan da ki bazı kişiler için 7 daha iyi olabilir? Önemli olan ben sen değil, ben sen + bütün herkes.