5

5124

Ziyaretçi
Selam,

Windows 10'un bilindiği üzere desteği kesildi. Fakat halen uygulamalar aktif çalışmakta. Windows 11 arka planda birçok gereksiz şeyler çalıştığı için çok fazla RAM tüketmeye başladı. Dolayısıyla sistemde takılmalar, oyun oynarken drop girmesi vs sorunlarla karşılaşıyorum. Sistem boşta iken 8,5 GB RAM tüketiyor. Windows 10'da bu kadar tüketmiyordu. Windows 10 Pro kurmayı düşünüyorum, yani geçici bir süreliğine 1-2 yıl daha idare ederse kullanabilirim. Daha önce sorun yaşamıyordum Windows 11'de ama biraz gına gelmeye başladı. Güvenlik güncelleştirmeleri alınmazsa, nelere dikkat etmek etmeliyim?

Linux Mint güzel bende geçenlerde geçtim kişiselleştirme olayları falan çok hoş tek problem anti-cheat programları kullanana oyunları oynayamamak LoL-Valorant gibi ki ben bu tür oyunları oynamadığım için beni pek etkilemedi.

Bunun için iki seçenek var bence: Ya Windows 11 devam ya da CachyOS Linux.

Linux maalesef sevmediğim bir işletim sistemi. Windows 11'den devam o zaman. Teşekkürler.

Selam,

Windows 10'un bilindiği üzere desteği kesildi. Fakat halen uygulamalar aktif çalışmakta. Windows 11 arka planda birçok gereksiz şeyler çalıştığı için çok fazla RAM tüketmeye başladı. Dolayısıyla sistemde takılmalar, oyun oynarken drop girmesi vs sorunlarla karşılaşıyorum. Sistem boşta iken 8,5 GB RAM tüketiyor. Windows 10'da bu kadar tüketmiyordu. Windows 10 Pro kurmayı düşünüyorum, yani geçici bir süreliğine 1-2 yıl daha idare ederse kullanabilirim. Daha önce sorun yaşamıyordum Windows 11'de ama biraz gına gelmeye başladı. Güvenlik güncelleştirmeleri alınmazsa, nelere dikkat etmek etmeliyim?
Windows 10 LTSC sürümlerinden kullanabilirsiniz hocam. Ben LTSC 2019 kullanıyorum. Güvenlik güncelleştirmeleri almaya devam ediyor.

Windows 10 LTSC sürümlerinden kullanabilirsiniz hocam. Ben LTSC 2019 kullanıyorum. Güvenlik güncelleştirmeleri almaya devam ediyor.

Teşekkürler hocam, fakat bu LTSC sürümünde bazı uygulamaların çalışmadığını duydum özellikle Xbox uygulaması. Game Pass üyeliğim var ve aktif kullanıyorum. Bazı oyunlarda problem çıkarabiliyormuş hatalar vs, Reddit'te bir takım yorumlar görmüştüm. Siz bir sorun yaşadınız mı?

Teşekkürler hocam, fakat bu LTSC sürümünde bazı uygulamaların çalışmadığını duydum özellikle Xbox uygulaması. Game Pass üyeliğim var ve aktif kullanıyorum. Bazı oyunlarda problem çıkarabiliyormuş hatalar vs, Reddit'te bir takım yorumlar görmüştüm. Siz bir sorun yaşadınız mı?
Bazı şüphelerim var aslında. Örneğin masaüstünde fare ile başlata tıklıyorum birkaç saniye gecikmeli açılıyor. Öte yandan oyunlarda anlık takılmalar yaşıyorum. 10 gün önce parçalarını tek tek topladığım yeni bir sistem kurdum. Önceki sistemde de aynı şey oluyordu. İki sistemde ortak olan tek şey Windows LTSC 2019 yüklü olması. Yine şu an çok saçma gelebilecek bir sorunum var. Dün RDR2 yükledim. Oyun yalnızca bilgisayar açıldıktan hemen sonra açılıyor. Bilgisayarı açıp bir süre tarayıcıda takılmak ya da başka bir şeyler yaptıktan sonra oyunu açtığımda "Red Dead Redemption 2 exited unexpectedly" hatası alıyorum. Windows'a yormaya başladım artık bu sorunları.