Ben de Windows 11'e geçmek gibi bir hata yapmıştım ve kısa bir süre içerisinde tekrardan Windows 10'a döneceğim.

Windows 10'da sistem gayet kararlı çalışırken Windows 11'e geçince hataların ardı arkası kesilmedi. Oyunlarda FPS problemleri, masaüstündeyken yaşadığım buglar, glitchler sağ olsun bana cinnet geçirdi.

Özetle Windows 10 için güncellemelerin süresi uzatıldı. Bir süre daha kullanılabilir

Selam,

Windows 10'un bilindiği üzere desteği kesildi. Fakat halen uygulamalar aktif çalışmakta. Windows 11 arka planda birçok gereksiz şeyler çalıştığı için çok fazla RAM tüketmeye başladı. Dolayısıyla sistemde takılmalar, oyun oynarken drop girmesi vs sorunlarla karşılaşıyorum. Sistem boşta iken 8,5 GB RAM tüketiyor. Windows 10'da bu kadar tüketmiyordu. Windows 10 Pro kurmayı düşünüyorum, yani geçici bir süreliğine 1-2 yıl daha idare ederse kullanabilirim. Daha önce sorun yaşamıyordum Windows 11'de ama biraz gına gelmeye başladı. Güvenlik güncelleştirmeleri alınmazsa, nelere dikkat etmek etmeliyim?

Evet, Windows 11'den Windows 10'a geçebilirsin. 10 gün geçtiyse temiz kurulum yapman lazım Windows 10 artık tam güncelleme almıyor, sadece kritik güvenlik güncellemeleri var. Bu yüzden antivirüs kullan, uygulamaları güncel tut ve internette dikkatli ol. RAM sorunu azalır, oyunlar daha akıcı olur.