Yer
İstanbul
Şu an aktif olarak Windows 10’un son sürümünü kullanıyorum. Genel olarak gayet iyi ve işlerimi fazlasıyla görüyor. Ama 10 gün sonra desteğinin kesilmesi ve merakım nedeniyle Windows 11’e geçmek istiyorum.

Flash bellek hazır, 25H2 Windows 11 kurulu. Sadece TPM açmadım, BIOS’tan onun dışında Secure Boot dahil her şey olması gerektiği şekilde açık.

Sistemim güncel sayılır; Ryzen 5 5600 işlemci tabanlı bir sistemim var. Ancak hâlen Windows 11’in kötü olduğunu söyleyen bir kesim var. Bu konuda ne yapmak gerekir? Gerçekten geçmeye değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yine kanser eden hatalar var (kendi bilgisayarımda karşılaşmasam da şirket bilgisayarında oldukça sıkıntı çektim) ancak artık Windows 10 kullanmak mantıklı değil bence.

Yine kanser eden hatalar var (kendi bilgisayarımda karşılaşmasam da şirket bilgisayarında oldukça sıkıntı çektim) ancak artık Windows 10 kullanmak mantıklı değil bence.

Peki, neden Windows 11'den ziyade 10 kullanmak daha iyi, 10 kullanmak daha mantıklı diyenler var? Anlamadım, hiç her bir taraf, farklı bir şey diyor. Neden?

aynı durumdan bende şikayetçiyim Windows 11 hala sıkıntılı çalışmakta. Bende şirket bilgisayarında kasma ve donma sıkıntıları çekiyorum. İşlemci ve sisten gayet iyi olmasına rağmen sıkıntılar başımı bırakmıyor. Çöken uygulamalar, işlemci kullanımının bir anda %80 in üzerine çıkması gibi sorunlar.

İşlemci= İntel core İ7 1255U
Ram 16gb ddr4 ( frekansı 3600mhz )
512 gb SSD
olmasına rağmen çok fazla sıkıntı yaşıyorum. Ek olarak da dışarıdan kablo, USB vs bağladığım zaman sistem ekstra kasmaya başlıyor. Kısaca Windows 11 hala kullanılacak seviyede değil.

Şu an aktif olarak Windows 10’un son sürümünü kullanıyorum. Genel olarak gayet iyi ve işlerimi fazlasıyla görüyor. Ama 10 gün sonra desteğinin kesilmesi ve merakım nedeniyle Windows 11’e geçmek istiyorum.

Flash bellek hazır, 25H2 Windows 11 kurulu. Sadece TPM açmadım, BIOS’tan onun dışında Secure Boot dahil her şey olması gerektiği şekilde açık.

Sistemim güncel sayılır; Ryzen 5 5600 işlemci tabanlı bir sistemim var. Ancak hâlen Windows 11’in kötü olduğunu söyleyen bir kesim var. Bu konuda ne yapmak gerekir? Gerçekten geçmeye değer mi?
bunun yerine Windows 10 LTSC 2021 kullanmanız daha iyi olur 2032 yılına kadar destek alacak diye biliyorum. Şahsen ben evde 2 senedir kullanıyorum. Tun uygulama ve oyunlar sorunsuz çalışmakta.

Windows 11'in kötü olduğunu söyleyen o kesim zaten Windows 11 çıktığı günden beridir varlar. Eğer eski bir bilgisayarınız yok ise Windows 11'e geçmemek için ayrı özel bir sebep yok ise Windows 11 kullanmak hiçbir zaman kötü olmadı. Ben çıktığı ilk günden beridir Windows 11 kullanıyorum ve hiçbir zamana beni Windows 10'a geri döndürecek bir şey yaşamadım. Olayın hikayesi evet Windows 11 de çok fazla bloatware mevcut fakat bunu debloat işlemleri ile halledebiliyorsunuz. Eğer geçtiğiniz takdirde debloat rehberlerini incelemenizi öneririm. Gerekirse bende yardımcı olurum.

Yıllardır Windows 11 kullanan ve Windows 11'i birçok donanımda deneyimlemiş biri olarak, Windows 11 her türlü Windows 10'a kıyasla daha hantal çalışıyor, dosya gezgini tam bir rezalet. Geçiyorsan geç, beğenmezsen Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 kurarsın, 2032'ye kadar kafan rahat olur.