captainamerica 3

Uzman
Merhaba,

Masaüstümü ve genel bilgisayarımı çok temiz kullanmaya çalışan birisiyim. Kullandığım uygulamaların veya donanımlara ait driver'ların güncelliğine de önem gösteririm.

Birkaç oyun oynamak ve basit kullanımlar harici pek kullanmıyorum.

Windows 11'in stabil olmadığını düşündüğüm için zamanında Windows 10'a geçmiştim.

Sistemimde Ryzen 5 5600, RTX 3060 Ti ve 32 GB RAM bulunuyor.

Windows 11 için son performans ve stabilizasyon durumları nedir?

Artık Windows 11'e geçmeli miyim?

Teşekkür ederim.

Geçebilirsiniz. Winddows 11 gayet stabil halde. Windows 10'dan daha iyi performans gören insanlar bile var. Ben yakın performans görüyorum, ama Windows 11 daha kullanışlı geliyor.

Fakat yükseltme ile geçmenizi önermem, mümkünse temiz kurun. En temiz yöntem.

Merhaba,

Masaüstümü ve genel bilgisayarımı çok temiz kullanmaya çalışan birisiyim. Kullandığım uygulamaların veya donanımlara ait driver'ların güncelliğine de önem gösteririm.

Birkaç oyun oynamak ve basit kullanımlar harici pek kullanmıyorum.

Windows 11'in stabil olmadığını düşündüğüm için zamanında Windows 10'a geçmiştim.

Sistemimde Ryzen 5 5600, RTX 3060 Ti ve 32 GB RAM bulunuyor.

Windows 11 için son performans ve stabilizasyon durumları nedir?

Artık Windows 11'e geçmeli miyim?

Teşekkür ederim.

Çıkalı 6 sene oldu artık bence bu tarz sorular sorulmamalı Windows 10 seçenek bile değil artık.

Yeni bir sistem kullanılıyorsa Windows 11 şart oluyor. Zaten ne istediğini, işini bilen biri için stabildir.

Ben O&O kullanmayı vs. bir türlü anlamadım. Bu konuda forumda rehber var mı acaba?
Rehber goremedim bununla alakali fakat aslinda oldukca basit yapida bir arac. Ayarlarin uzerine tikladiginizda altta aciklamasi da yaziyor zaten. Sagda ise "Recommended (Oneriliyor)" "Somewhat Recommended (Duruma bagli olarak kismen oneriliyor)" "No (Onerilmiyor)" gibi ibareler bulunuyor.

"Recommended" olan ayarlarin cogu genel olarak acilabilir ayarlar. Ama koru korune karsiniza cikan her ayari acarsaniz isinize yarayan ve kapanmasini istemediginiz ozellikleri istemeden kapatabilirsiniz.

Yükseltme ile güncellemenin ne gibi eksileri var? USB ile sıfırdan kurulumu neden tavsiye ediyorsunuz?

Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Şöyle açıklayayım;

Yükseltme, cihazdaki eski kalıntılar (Windows 10) ile birlikte ayarlarınızı koruyarak sizi yeni sürüme geçirir. Bunu yapmak hem bilgisayarda 10-20 GB gibi bir alan kaplamaya sebep olur hem de bilgisayar yeni sisteme alışamadığı için ilk 1-2 hafta sorunlara yol açabilir.

Temiz kurulum size direkt sıfırdan bir deneyim sunar, sanki kutudan Windows 11 ile çıkarmışsınız gibi olur. Ayrıca, sürücüleriniz Windows 11'e uyumlu kurulacağı için sürücüler yükseltmede olabilecek sorunları yaşamaz.