duranforreal

Üstün
İyi günler forum. Yeni SSD almamla birlikte Windows 11'e geçmiştim, gayet iyi. YT'de video izlerken AMD Athlon II X4 640 işlemcim %90'lara çıkıyor ama yavaş yavaş düşüyor, ekran kartı artıyor. Bu bir sorun mu? Eğer sorunsa Windows 10 dönmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler forum. Yeni SSD almamla birlikte Windows 11'e geçmiştim, gayet iyi. YT'de video izlerken AMD Athlon II X4 640 işlemcim %90'lara çıkıyor ama yavaş yavaş düşüyor, ekran kartı artıyor. Bu bir sorun mu? Eğer sorunsa Windows 10 dönmeli miyim?
Kullandığın işlemciye göre Windows 11 oldukça ağır bir işletim sistemi. Güncel sistemlerde bile hantal çalışırken, senin bilgisayarında düzgün performans vereceğini düşünmüyorum. YouTube oynatma (playback) sorunlarının Windows 11 kaynaklı olup olmadığından emin değilim; ancak bu konuda birçok şikayet gördüm. Hatta Windows 10'da bile YouTube oynatma sırasında işlemci kullanımının arttığına dair yorumlar var. Yani sorun doğrudan işletim sisteminden kaynaklanıyor diyemeyiz.

Son düzenleme:
O nereden açılıyor bilmiyorum.

Ama işlemci sabit 3GHz idi.

Chrome'da sağ üstteki üç noktaya (...) Tıklayıp Ayarlar'a girin.
Sol menüden Sistem'e tıklayın.
"Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan" seçeneğini açık konuma getirin.
Çıkan "yeniden başlat" butonuna basın.
Videoları işlemek için CPU yerine ekran kartınız (GPU) daha fazla kullanılacaktır.

Chrome'da sağ üstteki üç noktaya (...) Tıklayıp Ayarlar'a girin.
Sol menüden Sistem'e tıklayın.
"Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan" seçeneğini açık konuma getirin.
Çıkan "yeniden başlat" butonuna basın.
Videoları işlemek için CPU yerine ekran kartınız (GPU) daha fazla kullanılacaktır.
Açıkmış.