deniz745

Uzman
PC'yi aldığım günden bu güne kadar hep Windows 10 kullandım. Sizce artık Windows 11'e geçmeli miyim? Arayüzü kötü falan diyorlar, bir de çok uygulama var mış, sistemim kasar diye korkuyorum. Ayrıca geçersem var olan uygulamalarım silinir mi? Veya bilgisayarımı çok zorlar mı?

Sistem özelliklerim:
i5-14400F
ASUS Dual RX 6650 XT.
ASUS Prime H610M-A
G.Skill 2x8 3200 MHz CL16.
Thermaltake S200TG 650W.
MLD M300 1 TB.

Ha bu arada klasik oyun oynar, film dizi izler, internette takılırım. Geçersem hangi sürümü tercih etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 14. nesil işlemcin var, Windows 10 kullanarak o çekirdeklere yazık ediyorsun. İşlemcinin hibrit mimarisini ve çekirdek dağılımını düzgün yöneten tek sistem Windows 11. elindeki donanımla sistemin kasması imkansız, aksine işlemcin tam performansına kavuşur. Yükseltme seçeneğiyle geçersen hiçbir dosyan veya uygulaman silinmez. Hiç düşünme, direkt Windows 11 Home kurabilirsin.

Bence geçmene değmez. Reklam panosu yapmışlar işletim sistemini :hehehe: sabırlıysan eyvallah.
Ne güzel dağıtımlar var: Fedora, Cachy, Manjaro, Zorin, Mint ve daha fazlası.

Microslop tekelciliğini herkes Linux'a geçmekle kıracak. Artık baydı, zorla bir şeyleri insanlara dayatmaları.

Bence geçmene değmez. Reklam panosu yapmışlar işletim sistemini :hehehe: sabırlıysan eyvallah.
Ne güzel dağıtımlar var: Fedora, cachy, Manjaro, zorin, Mint ve daha fazlası.

Microslop tekelciliğini herkes Linux'a geçmekle kıracak. Artık baydı, zorla bir şeyleri insanlara dayatmaları.

Pek anlamıyorum hocam açıkçası, Windows 11'e bile nasıl geçeceğimi bilmiyorum öyle söyleyeyim.

Pek anlamıyorum hocam açıkçası, Windows 11'e bile nasıl geçeceğimi bilmiyorum öyle söyleyeyim.

Sıfırdan kurulum yapmaya çalışırsan içindeki özel dosyaların belgelerin hepsi gider.
Güncelleme yoluyla yapılırda ama PC genel performansı 2 kat iner bizzat yaşadım deneyimledim. Güncellemeni geri aldım 10'a döndüm daha da berbat oldu.

Sıfırdan kurulum yapmaya çalışırsan içindeki özel dosyaların belgelerin hepsi gider.
Güncelleme yoluyla yapılırda ama PC genel performansı 2 kat iner bizzat yaşadım deneyimledim. Güncellemeni geri aldım 10'a döndüm daha da berbat oldu.

Gerek yok öyleyse.

Sıfırlamak istemiyorum çünkü.