Mesela AtlasOS'in neyinden memnunsun tam olarak, öğrenmek isterim.
Bir sorun yaşamadım, istediğim uygulamalar istediğim şekilde elimin altında. Lazım olduğunda Atlas klasöründen bazı Windows özelliklerini aç/kapa yapabiliyorsun. Windows güncellemelerini yapabiliyorsun, engel teşkil etmiyor. Windows Defender kullanabiliyorsun. Gereksiz şeyleri silerken lazım olan baz/ana uygulamaları sorunsuz bloatware olmadan kullanıyorum ve dediğim gibi hiç Atlas kullandığım için yaşadığım bir sorun ve eksiklik olmadı. Ek olarak güvenilir ve Discord'larında sorduğun her soruya cevap veriyorlar.

Custom OS gibi gereksiz ugyulamalar yok. 2 GB RAM kullanımı ve Custom OS'ler gibi Antivirüs kapatıp güvenliği arka plana atmıyor.
Teşekkür ederim

Bir sorun yaşamadım, istediğim uygulamalar istediğim şekilde elimin altında. Lazım olduğunda Atlas klasöründen bazı Windows özelliklerini aç/kapa yapabiliyorsun. Windows güncellemelerini yapabiliyorsun, engel teşkil etmiyor. Windows Defender kullanabiliyorsun. Gereksiz şeyleri silerken lazım olan baz/ana uygulamaları sorunsuz bloatware olmadan kullanıyorum ve dediğim gibi hiç Atlas kullandığım için yaşadığım bir sorun ve eksiklik olmadı. Ek olarak güvenilir ve Discord'larında sorduğun her soruya cevap veriyorlar.
Teşekkür ederim

Bence direkt 24H2 Windows 11 Pro ISO'su alıp CTT'nin WinUtil'i ile debloat yap. Tamamen açık kaynak aşırı popüler bir araç ve gördüğüm işini en iyisi yapan da o.

Custom OS'ler güvenilmez ve kullanılmaz bence onun yerine Windows 11 24H2 kur tertemiz sistemde debloat yap daha güvenilir olur.
Elle yapmak istemiyor. IoT Enterprise LTSC 24H2 son çare.

Bence direkt 24H2 Windows 11 Pro ISO'su alıp CTT'nin WinUtil'i ile debloat yap. Tamamen açık kaynak aşırı popüler bir araç ve gördüğüm işini en iyisi yapan da o.

IoT Enterprise LTSC 24H2 gerektiğinden çok daha fazla RAM ve CPU kullanıyor bütün sürücüler kuruluyken. Windows 11 Home de 3GB 3, 5GB RAM kullanırken, LTSC sürümü 4 GB arada 5GB oluyor.

Bütün sürücüler kurulu olduğu PC'de çoğu zaman boşta maksimum 2 GB, arada en yüksek 3GB kullanıyor. Bazen ilk açılışta 4-5GB kullanabilir. Bunun dışında Debloat etmekle aynı.

Elle yapmak dediği bir iki seçenek seçmekten ibaret. NTLite değil bu. Fakat CustomOS'lerin aksine en azından neyi kapamak isteyip istemediğine kendisi karar verebilir. Ek olarak tamamen açık kaynak ve powershell üzerinden çalıştığından yaptığı bütün her şeyi powershell üzerinden görebiliyorsunuz. Bu yönüyle kendisini diğer bütün CustomOS'lerden daha güvenilir yapıyor.

Elle yapmak dediği bir iki seçenek seçmekten ibaret. NTLite değil bu. Fakat CustomOS'lerin aksine en azından neyi kapamak isteyip istemediğine kendisi karar verebilir. Ek olarak tamamen açık kaynak ve PowerShell üzerinden çalıştığından yaptığı bütün her şeyi PowerShell üzerinden görebiliyorsunuz. Bu yönüyle kendisini diğer bütün CustomOS'lerden daha güvenilir yapıyor.

Bu daha iyi olsa da kullanıcı bir iki seçenek bile yapmak istemez belki. Ama Debloat her türlü daha iyi.