Selam, baştan belirtmek isterim: "Custom OS kullanma" şeklinde bir öneri istemiyorum. Windows 11'e temiz kurulum yaparak tüm gereksiz uygulama, hizmet ve diğer öğeleri sistemden arındırmak istiyorum. Bunları tek tek elle yapmak istemiyorum. Bu amaçla kullanabileceğim en uygun Custom OS hangisidir?

Kendi yaptıgın ISO her zaman daha iyidir.
UUP'tan yarı modlu Edge vs gereksiz bileşen silersin.
Msmg ile DirectX Visual ekler, ondrive silersin.
Msmg de tum surumleri gorur, gerekirse gorsellestirme yaparsın.
NTLite XML çalıstırıp gerekli ayarları oto yapar,
Reg vs eklersin.
Benim gittiğim yontem bu.

Atlasos kullanabilirsin, açık kaynak kodlu. Güncellemeleri destekliyor ve defender açık kalıyor. Yakında çıkacak 0.5 güncellemesi ile de büyük windows özellik güncellemelerini de destekleyecek. Ha bu arada güvenilmez diyenlere de itibar etme. İddia eden varsa da vereyim playbook dizin şifresini incelesin coding kısmını neyi güvensizmiş söylesin bize.

AtlasOS kullanabilirsin, açık kaynak kodlu. Güncellemeleri destekliyor ve Defender açık kalıyor. Yakında çıkacak 0.5 güncellemesi ile de büyük Windows özellik güncellemelerini de destekleyecek. Ha bu arada güvenilmez diyenlere de itibar etme. İddia eden varsa da vereyim playbook dizin şifresini incelesin coding kısmını neyi güvensizmiş söylesin bize.

AtlasOS kullandım ve çok fazla sorun yaşadım gerçekten. Çok ağır debloat attığı için sistemde bozulmalara yol açıyor. CS2 girdiğin zaman sesler üst üste binip 5 saniyelik inanılmaz bir FPS düşmesine sebep oluyordu. Genel olarak bence kötü çalışıyor. LTSC gine aynı şekilde stock Windows'tan bile kötü FPS değeri veriyor. Temiz Windows 11 Home kurduktan sonra debloat yapıp kullanabilirsiniz. XOS, KernelOS, fsos bu saydığım 3 tane Custom ISO en iyi performansı gösteren ISO'lar.

AtlasOS kullandım ve çok fazla sorun yaşadım gerçekten. Çok ağır debloat attığı için sistemde bozulmalara yol açıyor. CS2 girdiğin zaman sesler üst üste binip 5 saniyelik inanılmaz bir FPS düşmesine sebep oluyordu. Genel olarak bence kötü çalışıyor. LTSC gine aynı şekilde stock Windows'tan bile kötü FPS değeri veriyor. Temiz Windows 11 Home kurduktan sonra debloat yapıp kullanabilirsiniz. XOS, KernelOS, fsos bu saydığım 3 tane Custom ISO en iyi performansı gösteren ISO'lar.
3.30 dk açarak sıralamayı görebilirsiniz.

3.30 dk açarak sıralamayı görebilirsiniz.

Ben şahsi olarak yıllardır sorun yaşamıyorum oyun bilgisayarımda kullanıyorum. İş için stock kullanıyorum dediğiniz gibi kapatılan özellikler var. Kullanım şekline göre kapatıp açabiliyorsunuz aslında kapatılan işlemleri. Zaten dökümanları okursa kuracak kişi işine yarayıp yaramayacağına kendisi karar verebilir. Ben şahsi olarak dediğim gibi sorun yaşamadım. Starwraith eski e sporcu ve bildiğim kadarıyla bir çok e sporcu da kullanıyor sorunsuz bir şekilde. Bence siz bi discord topluluğuyla bu konuyu konuşun. Yanlış yaptığınız bir adım olmalı. Ağır debloat yok çünkü. Atlasos çok standart bir tweak paketidir ve neredeyse bütün işe yarar özellikler varsayılan olaran açık kalır.

Ben şahsi olarak yıllardır sorun yaşamıyorum oyun bilgisayarımda kullanıyorum. İş için stock kullanıyorum dediğiniz gibi kapatılan özellikler var. Kullanım şekline göre kapatıp açabiliyorsunuz aslında kapatılan işlemleri. Zaten dokümanları okursa kuracak kişi işine yarayıp yaramayacağına kendisi karar verebilir. Ben şahsi olarak dediğim gibi sorun yaşamadım. Starwraith eski e sporcu ve bildiğim kadarıyla birçok e sporcu da kullanıyor sorunsuz bir şekilde. Bence siz bir Discord topluluğuyla bu konuyu konuşun. Yanlış yaptığınız bir adım olmalı. Ağır debloat yok çünkü. AtlasOS çok standart bir Tweak paketidir ve neredeyse bütün işe yarar özellikler varsayılan olaran açık kalır.

Hocam zaten attığım videodan gördüğünüz üzere öyle aman aman bir performansa katkısı yok. Bunun yerine kendimizin debloatlaması daha mantıklı geliyor bana şahsen.

Hocam zaten attığım videodan gördüğünüz üzere öyle aman aman bir performansa katkısı yok. Bunun yerine kendimizin debloatlaması daha mantıklı geliyor bana şahsen.
Bak fps konusunda yüzde yüz katılıyorum low end bir pc olmadıkça performans artışı olmaz. Ama giriş gecikmesini neredeyse tamamen yok ediyor.