Merhaba, az önce sistemimdeki tüm oyunları kaldırdım ve sonrasında Windows'un olduğu diske baktığımda 76 GB'lık bir doluluk olduğunu gördüm. Oyun mağazaları, Discord, driverlar vb. haricinde uygulama da yok bilgisayarda. Bu durum normal midir acaba? Araştırdığımda daha az kaplaması gerektiğini gördüm. Yüklü uygulama kısmını da o kadar gösteriyor fakat içerisine girdiğimde gördüğüm her şeyi toplayınca o sayının yanına bile yaklaşamıyor. 24H2 Home kullanıyorum.

1747562671384.webp

Güncelleştirmelerden sonra normal. Eğer isterseniz yazdığım temizleme scriptini sizinle paylaşayım. Bilgisayarınız boşta iken çalıştırın.

Bu scripti de araç haline getireceğim zaten de bakalım bunu yapacak zamanı bulabilecek miyim... :)
(Dikkat: İşlemden sonra yüklenen güncellemeleri kaldıramazsınız.)

Son düzenleme:
Güncelleştirmelerden sonra normal. Eğer isterseniz yazdığım temizleme scriptini sizinle paylaşayım. Bilgisayarınız boşta iken çalıştırın.
Teşekkür ederim, bu script neleri temizler tam olarak? Aslında bu durumdan şikayetçi değilim çünkü şu an toplam 860 GB kadar alanım var fakat neredeyse hiçbir oyun ve program yokken bu kadar alanın dolu olmasını garipsedim sadece.

Teşekkür ederim, bu script neleri temizler tam olarak? Aslında bu durumdan şikayetçi değilim çünkü şu an toplam 860GB kadar alanım var fakat neredeyse hiçbir oyun ve program yokken bu kadar alanın dolu olmasını garipsedim sadece.
Hemen yazıyorum, işlemden önce Windows Update hizmetini durdurur.

1. cleanmgr.exe (Bildiğimiz Windows Temizleme aracını) başlatır.
2. Bu klasörleri temizler:

Kod:
Windows\SoftwareDistribution
%TEMP%
Windows\Temp
Windows\SystemTemp
Windows\Panther
Windows\Prefetch
Windows\CbsTemp
Windows\debug
Windows\logs
Windows\System32\Sysprep\Panther

3. Sistemin kurulu olduğu diskteki tüm bu uzantılı dosyaları arayıp siler: .log, .dmp, .tmp (Geçici ve log dosyaları)
4. "Silinmesi çökmeye neden olan" WinSXS klasörünü Microsoft'un önderdiği yöntem ile temizler: dism.exe çalıştırır.
5. Takılı olmayan ve kurulu olmayan sürücüleri kaldırır.
6. Sistem loglarını ve DNS belleğini temizler.

İndirip yazdığım tüm kodları okuyabilirsiniz.