Gereksiz yapay zekâ ve kimsenin kullanmayacağı, arka planda açık olup kapatılmayan ve sistem bileşenlerini sömüren, 16 GB RAM'le bile fazla stabil olamayan, Windows 11'den ağır, şişirilmiş rezalet bir şey çıkar çıkarsa. Ama ben yakın zamanda çıkacağını sanmıyorum. Windows 11'in devri bitmedi daha.

12 gelir ama dediğiniz gibi geç gelir. Hala dosya aktarımı yaparken bilgisayar donuyor. Optimizasyon işini iyice batırdılar. Düzeltmek amaçlı baştan Windows 12 çıkartabilirler.
Vanguuard yani LoL ile Valorant desteği Linux'a gelse ben Windows'u kullanmayi tamamen birakirim. Linux'tan anlamiyorum terminal özellikle veya ayarlari bilmiyorum ama daha zevkli Windows'a göre. Yapay zekâ ile yaoiyorum her seyi o yuzden Linux'dan vazgecmem gibi. Windows 11 Google'da kastigi icin umurumda degil.

Bence yakın bir zamanda gelmez hatta 1-2 sene sonra bile gelmez ama gelirse bence bu sefer birçok hatadan ders çıkarmış olmaları gerekiyor. Linux kullanımı daha da artarsa Microsoft'un geri adım atması şart olacak. Özellikle oyun konusunda Linux çok iyi işler çıkardı Valve sayesinde bu konuda tüm engeller kalkarsa bir sonraki Windows versiyonu kullanıcı dostu bir işletim sistemi olacaktır bence.

Copilot bloatları dolu bir OS olur herhalde.

Kullanımda karşılaşan sorunlara çözüm getirebilecekse bence sakınca yok.

Bloat ve Copilot zorunlulukları eklenince insanlar ya Windows 10/11'e uygulama güncelleştirmeleri yapmaları için baskı yapacak ya da günelik kullanıcı programlarının alternatiflerini yazacak.

Küçük operasyonların(UYGULAMA) bu şekilde yapılmasında sorun yok bence. En azından bilgisayarlarıyla, kendi gereksinimlerini karşıladıkları sürece. Yani şu her sorguda 3 litre su buharlaşmasındansa, kendi bilgisayarından elektrik tüketsin. Bir şeyleri bir şekilde öğrenebilmek marifet sonuçta.

Linux'tan kötü olacak, orası kesin.

Her sistemin kendi avantajı veya dezavantajı vardır illaki. Dönerci bir zahmet meyve bıçağı da kullanmasın.

Gereksiz yapay zekâ ve kimsenin kullanmayacağı, arka planda açık olup kapatılmayan ve sistem bileşenlerini sömüren, 16 GB RAM'le bile fazla stabil olamayan, Windows 11'den ağır, şişirilmiş rezalet bir şey çıkar çıkarsa. Ama ben yakın zamanda çıkacağını sanmıyorum. Windows 11'in devri bitmedi daha.

LTSC'den devam edebilirsiniz. Windows 10 devri de bana göre bir anda bitti.

Vanguuard yani LoL ile Valorant desteği Linux'a gelse ben Windows'u kullanmayi tamamen birakirim. Linux'tan anlamıyorum terminal özellikle veya ayarlari bilmiyorum ama daha zevkli Windows'a göre. Yapay zekâ ile yaoiyorum her seyi o yuzden Linux'dan vazgecmem gibi. Windows 11 Google'da kastigi icin umurumda degil.

Zaten bir şeyi seçim amacınız buna göre belirleniyor. Microsoft'un bir kültürü var asırdır süregelen, Topluluğu var. Çok dallı büyük bir kuruluş. Sebep ile genel seçim bu tarafta. Bir macOS, bir Linux X hedef doğrultusunda ilerliyorken bir de bu tarafından bakmak lazım. Konu içeriği her ne kadar şu an saçaklanıyor ve dışarıya kaymaya meyil gösteriyor olsa da, şu an tablet veya telefonlara baktığınızda bile şunu diyebiliyorsunuz; nerede o eski 1 GB RAM'li tabletler veya PC'ler. Artık en aşağı 8 ile başlıyor birçoğu. E öyle de ama. Performans aracı arıyorsanız biraz da motoru büyütmelisiniz, bunun için de bütçeden feragat etmelisiniz.

Bence yakın bir zamanda gelmez hatta 1-2 sene sonra bile gelmez ama gelirse bence bu sefer birçok hatadan ders çıkarmış olmaları gerekiyor. Linux kullanımı daha da artarsa Microsoft'un geri adım atması şart olacak. Özellikle oyun konusunda Linux çok iyi işler çıkardı Valve sayesinde bu konuda tüm engeller kalkarsa bir sonraki Windows versiyonu kullanıcı dostu bir işletim sistemi olacaktır bence.

Başlıkta da belirttiğim gibi arka planda 12 güncellemelerini 11 üzerinden zaten yerleştiriyorlarmış 11 kullanan cihazların içine. Sözüm ona ders çıkarılmış, eğer doğru ise.