Windows 7&Windows Vista​

Windows 7 ile Windows Vista'yı benzetenler vardır, peki Windows Vista ile Windows 7 gerçekten çok mu benzer yoksa bir göz yanılmasımı gelin bu konuya açıklık getirelim.

Windows 7 masaüstü görünümü.

Windows_7_SP1_screenshot.webp

Windows 7 Aero temasıyla görünümüyle ve performansıyla öne çıkan bir işletim sistemi.

Windows Vista masaüstü görünümü.

Windows Vista

Windows Vista ilk Aero temanın ilk kullanıldığı işletim sistemidir.
Sistem yetersizliği ve sorunlarıyla kimse tarafından istenmemiştir.

Windows 7 ve Windows Vista'nın benzerlikleri

Logo, ses efektleri, başlangıç sesi, Aero tema, başlat menüsü, oyunlar, widget'lar, klasik Windows programları.

İki işletim sisteminde görünüm gerçekten biraz benziyor fakat detaylı incelediğinizde sadece logonun aynı olduğunu seziyorsunuz.

(bahsi geçen dıştan görünümdür)
(uygulamalar değişkenlik gösterebiliyor)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarları doğru düzgün anlamadığım dönemde laptopum Windows 7 ve O zamanın i3 işlemcisini kullanıyordu ve ben sırf oyun indirmeyi bilmediğim ve kasa daha büyük gözüktüğü için Windows Vista'yı ne de olsa aynı sanıp kuzenimin Pentium bilgisayarından GTA San Andreas oynamaya gidiyordum. Hatta yanda açılan takvimi falan kendi laptopumda açmayı deniyordum.

Windows 7, Vista sürümünün geliştirilmiş halidir. Ve gerçekten de 7 kaliteli bir sürümdür. Atası olan Vista'nın büyük problemler, 7 ile düzeltilmiştir.

Hmmm bu kahve çok sert olmuş: Windows Vista
Biraz süt ve şeker ekleyelim: Windows 7