Windows 7 şu an eskimiş olabilir, eskisin bir zahmet yıllar geçti, ama çıkış yılına göre mükemmel işletim sistemi bana göre.
Windows 11 kullanıyorum bu arada memnunum, en son 3 yıl önce eski bilgisayarımda Windows 7 kullanmıştım.

İllaki bir gün Windows 7 mi yoksa 8.1 mi kullansam diye düşünenleriniz olmuştur
Peki nedir bu 7 sevdası gelin kişisel bir şekilde anlatayım.

Windows Vista çıktığında hiç sevilmemesinin nedeni kendisi değildi barındırdığı sorunlar ve sistem gereksinimleri o döneme göre yetersiz kalıyordu.

22 Temmuz 2009 da piyasaya sürülen Windows 7 resmen Microsoft'un en büyük başarısı haline geldi

3 yıl sonra 1 Ağustos 2012 de Windows 8 piyasaya sürüldüğünde diğer Windows serisi ile alakası olmayan başlat menüsü gibi bazı ibarelerin tüm ekranı kapladığı kullanıcılar tarafından pek olumlu karşılanmadı ve alışılamadı.

Çoğu Windows kullanıcısı tekrardan.
Windows 7'ye geri dönüş yaptı

Microsoft 1 sene sonra Windows 8.1'i piyasaya sürdüğünde Windows 8 olayından sonra Windows kullanıcılarının çoğu Windows 7 de kalmayı tercih etti

Benim Windows 8.1'deki en büyük sorunum driver kuramıyordum resmen deliye döndükten sonra denemeyi iptal ettim ve 8.1 benim için rafa kalktı.

Windows 10 ve 11'in çıkmasıyla yavaş yavaş Windows 7 ve 8.1 terkedildi ve şu an neredeyse yüzde 9'luk bir kullanım oranları var.

Peki sizin kullandığınız işletim sistemi hangisi?

Windows 10 yüklüydü ama malum masaüstü PC eski ve kastığı için bugün Windows 7'ye geçtim.

Ekran_Alnts.webp

Bloatware cehennemiyle, stabilitiden yoksunluğuyla ve berbat tasarımıyla gelen ucube Windows 10 ile iyi günler. ;)
Bloatware'den kurtulma yolu var en azından ama, destek için ne yapacaksın? Bide Aero tasarımı zamanına göre iyi hoştu da, günümüz için bence pekte uymuyor. Windows 10 tasarımı gayet hoş. Bide stabilite derken? 22H2 gayet stabil şekilde çalışmaya devam etmekte. Windows 7'yi ben de eskiden seviyordum da, artık günümüzde kullanılmaz halde bence.