Windows 7'de banka hesapları açısından risk var mı?

Makaleler
5
Yer
İstanbul
Merhaba, Windows 7 kullanıyorum ve Redmi 10C ekranım bozuldu. Bu yüzden banka hesaplarıma girmem gerekiyor. Kaspersky Free kullanıyorum, ancak IDM üzerinden +18 video indirdim ve izledim. Virüs taraması yaptım ve bir sorun bulamadım. Windows 7 kullanarak banka hesaplarıma giriş yapmam güvenli mi?

Virüs olmaması sistemin güvenli olduğu anlamına gelmiyor. Yaklaşık 5 yıldır güvenlik güncelleştirmesi bile almıyor Windows 7. Paran çoksa girme derim.

Windows 7 güvenlik güncellemesi almıyor. Microsoft'un her hafta 8 10 kafadan sıfır gün açığı tespit ettiğini de göz önüne alırsak Windows 7 dolu sıfır gün açığı barındırıyordur. Eğer böyle şeylere bulaşmadıysan sıkıntı yok ayrıca bir bankanın kendi güvenliği de vardır.

Bootable bir linux dagitimindan hallet o işlerini. Aslinda direkt 7 kullanmamak daha mantikli ama sadece banka ile ilgili derdin varsa nispeten guzel çözüm.

Merhaba, Windows 7 kullanıyorum ve Redmi 10C ekranım bozuldu. Bu yüzden banka hesaplarıma girmem gerekiyor. Kaspersky Free kullanıyorum, ancak IDM üzerinden +18 video indirdim ve izledim. Virüs taraması yaptım ve bir sorun bulamadım. Windows 7 kullanarak banka hesaplarıma giriş yapmam güvenli mi?
Hayır güvenli değil, Windows 10'a geçmeni öneririm.

Chrome kullanma. Supermium gibi açık kaynaklı tarayıcı kullan.

2020'den beri güvenlik güncelleştirmesi almayan bir sistemden bahsediyoruz. Güvenlik yazılımları temel güvenlikte çözüm olabilir ama çözülmeyen güvenlik açıkları olacak. Dual boot yapılabilir. Veya @29 dediğini uygulamak en mantıklısı.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt