Merhaba arkadaşlar,
Bu soruyu gerçekten merak ediyorum. Eğer Windows 7'yi zamanında (özellikle de 2009-2015 arası) kullandıysanız "Bu Windows kopyası orijinal değil" hatasıyla bir kere bile olsa karşılaştınız mı?
Ben gerçekten karşılaşmıştım
Abimin kullandığı eski bir masaüstü bilgisayarda Windows 7 Home Premium yüklüydü. Sistemde birkaç güncelleme yapmıştım ve sonra bir gün bilgisayarda takılırken abim geldi ve tüm pencereleri küçültüp sağ alttaki "Bu Windows kopyası orijinal değil" yazısını gösterdi ve "Oku, oku" dedi.
Bahsettiğim hata (Ekran görüntüsü Windows 7 Enterprise sanal makineden çekilmiştir):
Eki Görüntüle 125233
Eki Görüntüle 125234
Görüntüdeki hata şu anda sadece MAS ile TSforge etkinleştirme yaparken anlık olarak (2-3 saniyeliğine) çıkıyor, sonra etkinleştirme tamamlanınca bir daha da çıkmıyor
Fakat zamanında bu "Bu Windows kopyası orijinal değil" hatasıyla çok fazla karşılaşıyordum. Ek olarak bazen "Yazılım sahtekarlığına maruz kalmış olabilirsiniz" hatası da çıkıyordu. O da şu hata (Türkçe resim bulamadığım için İngilizce halini paylaşıyorum):
Eki Görüntüle 125235
Bu hataların ikisi de etkinleştirilmemiş veya hatalı bir crack ile korsan etkinleştirilmiş Windows 7'lerde çıkıyordu.
Siz bu hatalarla vakti zamanında karşılaştınız mı?