Chrome 32/64 bit denedik olmadı. Opera 32/64 bit denedik yine olmadı. Edge hiç çalışmadı. Yandex? O da yok. Windows 7 için tüm tarayıcılar desteğini kesti mi? Firefox denedik iniyor ama bu Fatih'in site engellemesi yüzünden hiçbir site açılmıyor.
Detaylar
Kim cevapladı?Yok hocam MEB banlamış
Hesenoff044
Uzman
Windows 7 ve 8.1 Microsoft tarafından tamamen desteği kesilmiştir. Microsoft Windows 10 22H2 sürümü 14 Ekim 2025 tarihinde desteği bitiyor. Benim size tavsiyem Windows 10 LTSC sürümünü kurmak. Benim en önerdiğim sürüm olan Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 sürümünü kullanın. Bu sürümün ana destek tarihi 12 Ocak 2027'de bitecek. Uzatılmış destek ise 13 Ocak 2032'de bitecek.
Son düzenleyen: Moderatör:
KakaoluKekAdam
Yetkin
Hocam IoT ne bilmiyorum ama bu sürümü şimdi indiriyorum.Windows 7 ve 8.1 Microsoft tarafından tamamen desteği kesilmiştir. Microsoft Windows 10 22H2 sürümü 14 Ekim 2025 tarihinde desteği bitiyor. Benim size tavsiyem Windows 10 LTSC sürümünü kurmak. Benim en önerdiğim sürüm olan Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 sürümünü kullanın. Bu sürümün ana destek tarihi 12 Ocak 2027'de bitecek. Uzatılmış destek ise 13 Ocak 2032'de bitecek.
Hesenoff044
Uzman
Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021sürümü nedir?Hocam IoT ne bilmiyorum ama bu sürümü şimdi indiriyorum.
Microsoft kurumsal işlerde, marketlerde ve s gibi cihazlar için tasarlanmış işletim sistemi. Ancak Laptoplarda, bilgisayarlarda da çalışabiliyor hocam. Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 sürümü 16 Kasım 2021 tarihinde piyasaya sürdürüldü. Bu sürüm diğer sürümlerden yani Pro, Home, Single Language sürümlerinden farkı işe yaramayan, gereksiz yazılımlardan arındırılmış işletim sistemi olmasıdır. Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 sürümün ana desteği 12 Ocak 2027 tarihinde sona ererken uzatılmış destek ise 13 Ocak 2032'de sona erecek.
Sorunlar
Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 sürümü kurdun fakat içinde Microsoft Store yok mu? O zaman arama kısmına PowerShell yazıp yönetici olarak çalıştırın (CMD uygulamayı da yönetici olarak çalıştırabilirsin isteğe bağlı bir şey). PowerShell uygulamasını yönetici olarak çalıştırdıktan sonra
wsreset -i komutunı yazıp enter tuşuna basın (CMD uygulamasında da yapabilirsin). İşlem başlayacak, işlemin bitmesini bekleyin. İşlem bittikten sonra her ihtimale karşı PowerShell uygulamasını kapatmadan başlat menüsüne gelin. Başlat menüsünde Microsoft Store uygulamasının yüklü olup olmadığını kontrol edin. Microsoft Store uygulaması kurulduysa PowerShell uygulamasını kapabilirsiniz. Artık rahat bir şekilde Microsoft Store uygulamasını kullanabilirsiniz.Link:
Başka bir soru: Şimdi Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 sürümü nasıl etkinleştireceğim?
Yine arama kısmına PowerShell yazıp yönetici olarak çalıştırın.
PowerShell uygulamasını yönetici olarak çalıştırdıktan sonra
irm [URL]https://get.activated.win[/URL] | iexkomutunu yazıp enter tuşuna basın. Eğer bu komut çalışmazsa o zaman
irm [URL]https://massgrave.dev/get[/URL] | iex komutunu yazıp enter tuşuna basın ve biraz bekleyin çünkü Microsoft Activation Script adlı uygulaması açılacak.Uygulama açıldı mı? Bundan sonra 1 numaraya basarak Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 sürüm için etkinleştirme yapılacak, etkinleştirene kadar bekleyin. Artık Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 sürümü kullanabilirsiniz.
Uyarı: Kesinlikle reklam falan değildir!
Umarım size yardımcı olabilmişimdir.
Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 sürümü kullanmaya hazır. Şimdiden hayırlı olsun.
Ben kendim Windows 11 IoT Enterprise LTSC sürümü kuracağım.
Sizi biraz bilgilendireyim:Hocam IoT ne bilmiyorum ama bu sürümü şimdi indiriyorum.
Nesnelerin İnterneti (IoT), internet üzerinden diğer cihaz ve sistemlerle veri bağlantısı ve paylaşımı amacıyla sensörler, yazılımlar ve diğer teknolojilerle gömülü olan fiziksel nesnelerin ağını açıklar. Bu cihazlar, sıradan ev nesnelerinden gelişmiş endüstriyel araçlara kadar değişiklik gösterir.
Son düzenleyen: Moderatör:
DefenderNinja
Yetkin
Merhaba: internet erişimi hatası almamak için okul veya kurumunuzdaki internet erişimi olan tüm bilgisayarlara yukarıda yer alan sertifikayı yüklemeniz gerekmektedir. Yükleme rehberi veya videosunu inceledikten sonra yükleme işlemini yapınız. MEB sertifikasını sadece bu siteden indirip yükleyiniz. Windows XP işletim sistemi yüklü cihazlarda Internet Explorer 7 ve üstü versiyon kullanınız.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
S Serisi tabletlerin pil performansı S Serisi telefonlara benziyor mu?
- Mr. Soprano