Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

StartPy

Uzman
Gece güncelleştir kapat demiştim sabah ekranda “Your device ran into a problem and needs to restart.
We'll restart for you.

Stop Code: INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE (0x7B)” hatasıyla uyandım. Uğrastım uğrastım çözemedim. Format atayım dedim 2 tane SSD var gözükmüyor. Diskparttan baktım orada da gözükmüyor yardımcı olabilir misiniz?

1762776134766.webp
Adsız.webp

Çözüm
BIOS VMD ayarı yüzünden oluyor, %90 ihtimal. O ayara bakar mısınız; kapalı mı, açık mı?

BIOS Advanced altında "VMD Setup Menu" kısmında olacak. Öyle bir ayar yoksa geri dönüş yap, o ayarı bulduracağım sana.
BIOS VMD ayarı yüzünden oluyor, %90 ihtimal. O ayara bakar mısınız; kapalı mı, açık mı?

BIOS Advanced altında "VMD Setup Menu" kısmında olacak. Öyle bir ayar yoksa geri dönüş yap, o ayarı bulduracağım sana.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Gece güncelleştir kapat demiştim sabah ekranda “your device ran into a problem and needs to restart.
We'll restart for you.

Stop code: INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE (0x7b)” hatasıyla uyandım. Uğrastım uğrastım çözemedim. Format atayım dedim 2 tane SSD var gözükmüyor. Diskparttan baktım orada da gözükmüyor yardımcı olabilir misiniz?

Eki Görüntüle 200321Eki Görüntüle 200322

SATA kontrolcüsü AHCI mi?
Eğer Intel RST premium ise önce AHCI'e çekin olmazsa RST'e çekin.

Açık hocam, gelişmiş BIOS'u açtım, kapatılmıyor. VMD setup menüsünü buldum. Disable yaptım, deniyorum şu an.

Çok teşekkür ederim, VMD setup'ı kapatınca düzeldi.

image.webp

image.webp

Son düzenleyen: Moderatör: