Windows berbat bir işletim sistemi

Arlecchino

Başarılı
Chrome'dan şarkı dinlerken oyun oynayayım dedim, oyunu açmaya çalıştığım anda Chrome dondu, arayüzler saydamlaştı, gitti geldi ve en sonunda komple sistem dondu. Kapatıp açtığımda sürekli kurtarma menüsüne geliyordu. Acaba dedim ki SSD mi bozuldu? Diskpart'tan harflere baktığımda ne göreyim; bütün harfler silinmiş, 10-15 civarı anlamsız volume oluşmuş. Harfleri atayarak kolayca düzelttim ama yine de işe yaramadı. Boot dosyalarından şüphelendim, BCD ile düzelttim ve sorunum çözüldü. Durduk yere bir işletim sisteminin nasıl oluyor da boot dosyaları bozulabiliyor ki? Geçenlerde telefona Windows yüklemek için depolama gibi gösterdiğimde ve USB 3 kablosu ile bağladığımda görmüyordu, BIOS'ta bile gözüküyordu ama üstün zekalı Windows görmüyordu. USB 2 kablom olmadığı için MacBook'tan işime devam etmiştim. Windows 10'da olan saçma sapan sorunlar yüzünden 3-4 yıldır 11 kullanıyorum, buradaki sorunlar daha da saçma. Anlatmak istediğim milyon sorun var ama o kadar sorunla karşılaşıyorum ki eskilerini unutuyorum...

Windows XP ve 2000 kullanıyorum dualboot, sürücü silmeye çalıştığımda mavi ekran veriyor bazen. Windows 7 kurarsam durduk yere mavi ekran veriyor RAM'den kaynaklı. Linux'a geçmek uygulama uyumluluğundan mümkün değil. Şimdilik mecbur Windows'dan devam.

Ne yapmanız gerektiğini siz de biliyorsunuz.

Farklı işletim sistemlerini denedim fakat kullandığım programlar gereği BINdows'da kalıyorum. Yeni bir MacBook alırsam bir daha bu çöpü kullanmayacağım. Kulaklığımın sürücüsü silinmiş, kendi kendine iniyor şu anda.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben Google tarafından onaylı USB sürücüsünü bir türlü indiremedim bu çöp işletim sistemine. İnat ettim her yolu denedim ama olmadı. Linux veya UNIX yani MacOS'da tak çalıştır şekilde bu araçlar...

BCD dosyaları durduk yere kendi kendine bozulmaz, diskin okuma/yazma sırasında cortladığı için Windows donanım seviyesinde neye uğradığını şaşırıp mecburen çöküyor.

Suçu hemen işletim sistemine atıp MacBook övmek işin en kolay tarafı zira Mac'te donanım müdahalelerine veya esnekliklerine izin verilmediği için sistemin bu kadar saçmalamasına fırsat bile kalmıyor. USB 3 muhabbetine gelince de, anakartındaki kontrolcüler veya chipset sürücüleri yüzünden cihazın tanınmaması gayet olağan bir durum. Evet bana göre de windows kötü bir işletim sistemi ama burda suç tamamen senin donanımında.

Bana ithafen dediyseniz anakart üzerindeki portu göremeyen işletim sistemini sadece Adobe ve dosyaları yedeklemekle uğraşmak istemediğim için kullanıyorum. Windows'un saçmaladığı kadar saçmalayan OS daha önce görmedim veya kullanmadım. Hiçbir firmanın fanı değilim; ben bir son kullanıcıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…