Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Bir kere başlamıştım da yine başlayacağım. O zamanlar aksilikler olmuştu. Bilgisayarıma yeniden kavuştum.

Şimdi normalde Krita kullanırdım ama İbis Paint'in Windows sürümü çıkmış. Yani bildirim gelmişti bir ara.
Krita karışık bir program ve bundan dolayı meylim İbis Paint tarafına. Ama işte buraya sormak istedim. Ayrıca İbis Paint'in mobil uygulamasıyla da senkronizasyonu var. Bu da cezbedici.

Siz ne diyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Krita bana da karışık gelmişti, İbis Paint pc sürümünü hiç kullanmadım. Mobil uygulama senkronizasyonu beni cezbedecek bir şey değil pek.

Ben hep Adobe Fresco kullandım, Krita'ya nazaran daha basit bir arayüzü var. O da denenebilir. Ama Fresco adında da olduğu gibi bir Adobe ürünü, ücretli özellikleri var.

Kısacası; üçünü de dene, sana uygun geleni seç.

Krita bana da karışık gelmişti, İbis Paint pc sürümünü hiç kullanmadım. Mobil uygulama senkronizasyonu beni cezbedecek bir şey değil pek.

Ben hep Adobe Fresco kullandım, Krita'ya nazaran daha basit bir arayüzü var. O da denenebilir. Ama Fresco adında da olduğu gibi bir Adobe ürünü, ücretli özellikleri var.

Kısacası; üçünü de dene, sana uygun geleni seç.
Fresco'nun ücretli özellikleri ne derece? Çünkü sitesinde öyle bahsediyorlar ki sanki %100 ücretsiz.
Daha detaylı bakmadım ama yeni bir güncellemeyle her şeyi ücretsiz yapmış olabilirler mi?

Fresco'nun ücretli özellikleri ne derece? Çünkü sitesinde öyle bahsediyorlar ki sanki %100 ücretsiz.
Daha detaylı bakmadım ama yeni bir güncellemeyle her şeyi ücretsiz yapmış olabilirler mi?
Yani her şey ücretli değil tabii, ben biraz abartıyor olabilirim. Ben değişik şeyleri de denemek istediğim için ücretli olanlara denk gelmiştim, el alıştırmak için gayet iyi şeyler sunuyor.

Ama dediğim gibi, bir deneyip görmek lazım. En iyi neyin ne olduğunu öğrenme yöntemi o.

Yani her şey ücretli değil tabii, ben biraz abartıyor olabilirim. Ben değişik şeyleri de denemek istediğim için ücretli olanlara denk gelmiştim, el alıştırmak için gayet iyi şeyler sunuyor.

Ama dediğim gibi, bir deneyip görmek lazım. En iyi neyin ne olduğunu öğrenme yöntemi o.
Aynen olabilir. Çünkü Adobe bu programın sayfasında ücretsiz ibaresini fazlasıyla öne çıkarmış. Bunu Adobe yapıyorsa vardır bir şey XD

Denedim bu arada. Ama ne bileyim? Böyle tam rahat değil gibiyim. Öncesinde Ibis Paint X'te (mobil) biraz çizim yaptığım için mi acaba diyorum. Yani sanki tam bana göre de diyorum, arayüzü falan: modern, güzel, karışık değil; ama bir de Ibis'in bir de böyle psikolojik olarak daha rahat hissettirmesi var. Bilemedim.

Ibis'in çizimi hızlandırılmış video yapması hoşuma gidiyor, çünkü TikTok'ta paylaşmayı düşünüyorum. Öylesine bir amaç, iyi çizdiğimden değil. XD
Bir de Ibis'in senkronize olayı var. Hani sallıyorum PC'de çizdin. Artık böyle bir seviyeye gelmişim, kafeye gidip orada kahvemi alıp köşede çizmek var. Kahve Dünyası var burada, böyle bir köşesi var, karanlık, unutulmuş yer misali... XD Ben eskiden sosyal anksiyetemi yenmek için kafede kitap okurdum. Oradan aklıma geldi.

Ne diyorsun? Hani Fresco modern bir arayüz sunuyor, gelişmiş de; buna karşın Ibis Paint tabii ki basit değil. Onun da geniş bir topluluğu var. Fakat kafam ucundan karıştı.

Karışacak hiçbir şey yok, hangisine karşı istek duyuyorsan onu seç gitsin. Ha Fresco ha İbis Paint, iki programın da yaptığı tek şey çizgileri çizmek.

Fresco'da tam rahat değilmişsin, İbis Paint özellikleri seni cezbediyormuş. İbis Paint 2-3 + ile yarışı önde götürüyor zaten. İbis Paint seç gitsin 🤌
sanki Fresco seçsek mükemmel ressam olacağız ha, çizerken keyif alacağın şeyi seç gitsin 🤌

Karışacak hiçbir şey yok, hangisine karşı istek duyuyorsan onu seç gitsin. Ha Fresco ha İbis Paint, iki programın da yaptığı tek şey çizgileri çizmek.

Fresco'da tam rahat değilmişsin, İbis Paint özellikleri seni cezbediyormuş. İbis Paint 2-3 + ile yarışı önde götürüyor zaten. İbis Paint seç gitsin 🤌
sanki Fresco seçsek mükemmel ressam olacağız ha, çizerken keyif alacağın şeyi seç gitsin 🤌
Bir şey diyeyim mi? Bu tek bu konuda değil. Bende genel olarak "mükemmelliyetçilik, mükemmel olanı kaçırıyormuş hissi" var. Bunu terk etmem gerekiyor. Haklısın. Daha 2 çizgi çizmeyi yeni öğrendim zaten. Gelişirsem zaten Fresco senin Krita benim, Ibis benim Procreate senin olur XD

Sağ ol!

Bir şey diyeyim mi? Bu tek bu konuda değil. Bende genel olarak "mükemmelliyetçilik, mükemmel olanı kaçırıyormuş hissi" var. Bunu terk etmem gerekiyor. Haklısın.
Böyle konularda dışarıdan birinin görüşlerini duymak iyi geliyor insana, sadece kendi kafanda değiştirmeye çalışınca sürekli daire çizermiş gibi oluyor. Bazen birisi bir şey söylemeli ki o dairenin rotasından çıkalım.

Çizdiklerini atarsın bir ara, gelen yorumlar da motivasyon verip çizmeye devam etmeye yardımcı olur.

Kolay gelsin 🤌