Windows Explorer'da simgeler yerine placeholder var

ribbons

Uzman
Windows Explorer sürekli olarak tarama yapıyor ve asla bitmiyor sonuna kadar gelip duruyor. İptal edince de bütün dosyalarım placeholder bir şekilde görünüyor. En son bu olduğunda 4-5 ay sonra RAM'lerimde sıkıntı çıkmıştı. Şimdi aynı sorun yine başladı. RAM'lerimi yeni garantiden aldım yeni yıldan bir hafta önce. Bilmiyorum tamamen RAM'lerden dolayı olan bir hata mı yoksa Windows'tan dolayı olan bir şey mi fakat cidden moral bozan bir şey. Fikirlerinizi bekliyorum.
32 GB 3600 MHz CL 18 Dual.
RTX 4060 Ti 8 GB.
ASUS Prime B550M-K
Ryzen 5 5600.

Son düzenleyen: Moderatör:
VLC Snap'leriyle alakalı görünüyor.

İlgili klasöre terminalden gidip içindekileri kontrol edin, önemli bir şey olmadığına kanaat getirdikten sonra klasörü silebilirsiniz.

Ek olarak VLC'de ilgili ayarı yönetebileceğiniz bir görüntü bırakıyorum:

VLC örnek verdim. Klasorler vs. de boş görünüyor dolu oldukları halde. Resimler ve müzik dosyaları vs.

RAM'lerinizde problem olsa herhangi bir işlem gerçekleştirirken daha ciddi sorunlarla karşılaşırdınız diye düşünüyorum.

Muhtemelen bir şekilde sistem bütünlüğünüz bozuluyor.

[TOOLTIP=sfc /scannow]SFC[/TOOLTIP] veya [TOOLTIP=DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth]DISM[/TOOLTIP] komutları ile denetleme yapmayı denediniz mi?

Herhangi bir dosya/klasör oluştururken veya taşırken sıkıntı yaşıyor musunuz? Yoksa yalnızca Explorer üzerinde dolanırken mi bu tür olaylarla karşılaşıyorsunuz?

Cihaz yeniden başladıktan sonra hiç düzeldiği oluyor mu kısa süre de olsa? Örneğin terminalde aşağıdaki kodu kullandığınızda kısa süre de olsa sorununuz çözülüyor mu?

Kod:
taskkill /f /im explorer.exe
start explorer.exe

Sorunu önceden yaşadığınızı belirttiniz, yeni RAM'lerinizi aldıktan sonra sistemi de yeniden kurmuş muydunuz?

Önceden MemTest veya Bellek tanılama(mdsched) yapılmış mıydı? Mümkünse yapar mısınız?

Son düzenleme:
Aynı sorunu geçen yaz öncesi yaşamıştım arada yine böyle dosyaların ikon ve logoları default görünüyordu. PC'ye rest atmam ya da Task Manager'dan Windows Explorer'ı yeniden başlatınca geçici olarak çözülüyordu. Ama yine 15-20 dakika sonra olma ihtimalli yüksekti. En son kasım ayında durduk yerlere mavi ekran yemeye başladım. Minidumplara bakınca RAM'in corrupt olduğunu gördüm sonra servise verdim zaten değişim için. Bir ay geçmeden şimdi yeniden başladı. RAM'ler geri geldiğinde format atmadım hayır. Şu an için sürekli olan bir şey değil ama olunca sadece Windows Explorer'dan kaynaklı bir şeye benziyor. O dediğim tarama işlemi bitmeyince her şey bozuluyor. Yeniden başlatınca şu an her şey normal gibi fakat dediğim gibi tekrarlayamayacağından emin değilim.

Mem Test'i yapmadım henüz eğer yine sıklıkla olmaya devam ederse yapacağım ilk şey olacaktır. Acaba RAM Slot'umda mı bir sıkıntı var. Art arda aynı sorunu hiç iki defa yaşamamıştım. Slot bozulduysa RAM'leri de beraberinde götürüyordur belki.

Son düzenleme:
Her şey mümkün fakat biz önce küçük adımlarla başlasak daha mantıklı olur.

Biz RAM'lerin sistemi bozduğunu düşünüyoruz fakat bir süre sonra sistem de RAM'leri bozuyor olabilir. Hatta önceden size söylenen RAM'lerin hatalı olduğu bilgisi tamamen yanlış anlaşılma olabilir. Tabii değişimi yapılan bu RAM'lerin firma tarafından testi yapıldıysa başka.

Size önerim: Öncelikle SFC ve DISM komutlarını sistem üzerinde kullanın. Sonrasında sistemi gözlemleyin aynı şeyleri yaşayacak olursanız DISM ve ISO yardımıyla sistemi doğrulayın. Hiçbir değişiklik olmazsa sistem yedeğini alıp temiz bir sistem kurmayı düşünebilirsiniz.

Ek kontroller:

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Yatmadan önce onarıp yarından itibaren gözlemlemeye başlayacağım

İfadeler: bug
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…