Hocam açıkçası RAM konusunda sıkıntı yaşıyorum boş beleş şeylerden arındılmış bir şey istiyorum LTSC'de bildiğim kadarıyla hala gereksiz şeyler ile geliyor. Xlite'i bilmiyorum. 16 gb ram'im var.
Performance Edition kur. Gerçi onu buradakiler pek sevmez ama ben yıllardır kullanıyorum, kullandırıyorum. Bütün bilgisayarlarımda var. Boşta 700 MB RAM kullanımı görmüşlüğüm var.

Google a Windows 10 Performance Edition yazınca çıkıyor zaten. Ayrıca notları mutlaka okumalısın.

Hayır fakat zor olmayacağını umuyorum.
Eğer kuramazsan yardım edebilirim.

Performance Edition kur. Gerçi onu buradakiler pek sevmez ama ben yıllardır kullanıyorum, kullandırıyorum. Bütün bilgisayarlarımda var. Boşta 700 MB RAM kullanımı görmüşlüğüm var.

Google a Windows 10 Performance Edition yazınca çıkıyor zaten. Ayrıca notları mutlaka okumalısın.
Gerçektenmi eğer dediğiniz kadar performanslı ise iyi olabilir.

Hocam bazı kişiler güvenlik açığı falan bir şey gevelemiş benim güvenlik ile bir sorunum olmuyor her bilgisayarımda da defenderi kapatıyorum fakat ben bir kere yüklediğim zaman en fazla 1 yıl format atmak istemiyorum bu tarz şeylerde üşengecim. Bazı uygulamalar da açılmamazlık gibi durumlar oluyor mu? 700 MB ram dediğiniz için soruyorum biraz kulağa çok geliyor, ki çok zaten :D

Selam. Aktif olarak yaklaşık 10 - 12 aydır Windows 11 kullanıyorum hiç format atmadım. Ne ararsan var bilgisayar da o yüzden temizinden bir format atmayı düşünüyorum. Fakat tekrar 11 kurmak istemiyorum sistemim iyi fakat hala tam olarak akıcılık hissedemiyorum klasörler yavaş açılıyor gibi gibi. O yüzden temiz bir Windows 10 istiyorum fakat kurmuşken farklı şeyleri de denemek istiyorum. Bir arkadaşım bana kernel 10 sürümünü kurmamı önerdi yani Custom ISO. Daha önce kullanan var mı? Ya da farklı bir şey önerecek.

Windows 10 Home kurup debloat edip ustune atlas OS kurabilirsin. Ben öyle yapıyorum gayet iyi oluyor.

Hocam bazı kişiler güvenlik açığı falan bir şey gevelemiş benim güvenlik ile bir sorunum olmuyor her bilgisayarımda da defenderi kapatıyorum fakat ben bir kere yüklediğim zaman en fazla 1 yıl format atmak istemiyorum bu tarz şeylerde üşengecim. Bazı uygulamalar da açılmamazlık gibi durumlar oluyor mu? 700 MB ram dediğiniz için soruyorum biraz kulağa çok geliyor, ki çok zaten :D
Ben bilgisayarda oyun oynuyorum. Ek olarak Anaconda IDE, Visual Studio 22 gibi programlar da yüklü.
Zaten ortalama 1 senenin sonunda format atmak lazım.
VCRedist, DirectX gibi bileşenleri, sürücüleri eksiksiz kurarsan hiçbir sorun yaşamazsın. Yalnız güncelleştirmeleri almaman gerekiyor ki sistem stabilitesi bozulmasın.
Açılmayan uygulamaya hiç rastlamadım. Flash Player bile yüklü. :)

Şu an ıvır zıvır driverlar falan yüklü tabi. 2-3 GB arası boşta kullanımı var.

Eğer kuramazsan yardım edebilirim.

Gerçektenmi eğer dediğiniz kadar performanslı ise iyi olabilir.
Windows 11 orijinal denemiştim ve cihazım can çekişiyordu. O zaman işlemcim i5-6500'dü. 11'in performance edition'unu kurduğumda su gibi akıyordu. Denemek için geçmiştim de 11 sevmiyorum zaten, pek de hoşuma gitmedi 10'a geri döndüm.

Özellikle Windows Update yapınca makine hantallaşıyor, Defender da bir nebze yük yüklüyor. Antivirüsleri zaten söylemiyorum bile. Hiçbir işe yaradıkları yok. Kaspersky'a bile güvenim kalmadı.

Bilgisayar kullanmayı bilen veya bilinçli birisi zaten kolay kolay güvenlikle alakalı sorun yaşayamaz. Yaşamamalı.

Güvelik isteyen gitsin Apple cihaz kullansın. :)