- Makaleler
- 19
NT çekirdeği elbet patlayacak artık belli olmaya başlıyor,, onun dışında Enterprise yerine LTSC Enterprise tercih etseniz daha rahat ederseniz.Zaten bunu anlattığım bir yazıyı da 2 gün önce en son mesaja ekledim:
Özellikle Telemetry olayına katılıyorum ve Windows NT 6 çekirdeğinin buna göre tasarlanmadığı besbelli. Microsoft bu tarz bileşenlerle NT 6 çekirdeğini şişirdiği için Windows böyle hantal bir hal aldı.
Ben şahsen Windows 11 Enterprise sürümünü kullanıyorum ve hem cihaz kurulum bölgesini Almanya yaptım, hem de sadece Enterprise sürümünde geçerli olan bir Group Policy ayarı ile Telemetry'i tamamen kapattım. Ancak bu şekilde nispeten temiz bir Windows 11 deneyimi yaşıyorum. Fakat Windows 11 bu haliyle bile CachyOS KDE'ye göre hantal kalıyor.
Ha birde şunu da esgeçmeyeyim bu sorunlar bu kadar sık olmasa da eski sistemlerde de vardı yani insanslar o zaman da şikayet ediyordu yine Windows hakkında, bunu sürekli ve sürekli eski sistem övenlere, eski sistemleri tamamen sorunsuz sananlar için diyorum.