Makaleler
1
Yer
Bursa Nilüfer
Bağlantı sürekli olarak 2.4 GHz ile 5 GHz arası değişiyordu. 2.4 GHz kullanırken Ping yükseliyor ve Download ile Upload hızlarım normale göre yarı yarıya düşüyordu. Buna çözüm olarak bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

ÖNEMLİ: HEM CİHAZINIZ HEM DE MODEMİNİZİN 5 GHz DESTEKLİ OLMASI GEREKİR.

-
İlk olarak aygıt yöneticisine giriyoruz ve "ağ bağdaştırıcıları" kısmına giriyoruz.
1745150909269.webp

-Sonu "Wirelles LAN Card" olana sağ tıklıyoruz ve özelliklere tıklıyoruz. Gelişmiş bölümüne giriyoruz ve "Band Selection" olan ayarı "Only 5 GHz" yapıyoruz. 5-10 Saniye internet bağlantınız kopacak ve geri bağlanacaktır.
1745151082560.webp

-Eğer 5 GHz seçeneğini işaretlediğinizde tekrardan bağlantı kurulmazsa cihazı modeme daha yakın bir yere götürüp tekrar deneyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
2.4 GHz ile 5 GHz bantlarını modeminiz ya da router kullanıyorsanız router üzerinden ayırabilirsiniz.
Evet, router üzerinden de yapabilirsiniz lakin modem arayüzü bana biraz karışık geliyor. Diğer cihazları da pek etkilemek istemediğim için bu yola başvurdum.

MT7921 ile sıkıntı yaşıyor musunuz?
Sorun yaşadığım söylenemez lakin Superonline kullandığım için bağlantı tutarsızlığı elbet oluyor.

Router'ınız yoksa küçük bir yerde oturmuyorsanız asla bu rehberdeki işlemi yapmanızı önermem. Çünkü; 5GHz kapsama alanı çok dar ve sürekli düşük hız ve kopma sorunları yaşarsın.

Router'ınız yoksa küçük bir yerde oturmuyorsanız asla bu rehberdeki işlemi yapmanızı önermem. Çünkü; 5GHz kapsama alanı çok dar ve sürekli düşük hız ve kopma sorunları yaşarsın.
Uygulayan kişinin bunu bildiğini varsayaraktan böyle bir rehber yaptım. 5GHz ile 2.4 GHz farkını bilip de rehberi incelemeleri daha mantıklı olur. Bilmediği bir konu hakkında, ne işe yaradığını bilmeden o rehberi uygulamak biraz cahillik olur diye düşünüyorum.