juliuscaesar

Uzman
İçinde Windows kurulu olan M.2 SSD'li kasaya kendi eski SATA SSD'mi taktım (onun da içinde Windows kurulu) bilgisayarı açtım, M.2 SSD ile açılıyor, normal. Boot Options'a girip Windows'u SATA olan SSD ile başlatmak için #1'e alacaktım fotoğraftaki gibi görünüyor. M.2 görünüyor fakat SATA olan SSD görünmüyor. Windows'u bu SATA olan SSD ile nasıl başlatabilirim ben çözemedim?

Not: Açıldığında disklere baktım SATA SSD görünüyor, hiçbir sorunu yok. Sadece boot optionsta görünmüyor.

Dipnot: MSI BIOS arayüzü.

Snapchat-2010520637.webp Snapchat-1336878509.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Galiba MSI BIOS kullanıyorsunuz. Anakart güncel olsa gerek ki M2 SSD UEFI Windows diğerinde eski sürüm yani Legacy Windows halinde kurulu olunca görünmüyor olabilir.( Bir BIOS'u varsayılan ayarlara alıp öyle başlatmayı deneyin. (SATA SSD görünmesi açısından)
SATA ve Güç kablosunu iyi taktığınıza emin olun.

Galiba MSI BIOS kullanıyorsunuz. Anakart güncel olsa gerek ki M.2 SSD UEFI Windows diğerinde eski sürüm yani Legacy Windows halinde kurulu olunca görünmüyor olabilir.( Bir BIOS'u varsayılan ayarlara alıp öyle başlatmayı deneyin. (SATA SSD görünmesi açısından)
SATA ve Güç kablosunu iyi taktığınıza emin olun.

Belki Legacy olabilir onu bilemiyorum bu sebepten de görmüyor olabilir. Legacy SSD'yi UEFI olarak değiştirebiliyor muyum peki?

UEFI sistemlerde Boot Manager ilk sıraya alınması gerekiyor. Disk değil. Gördüğüm kadarıyla sadece 1 adet Boot Manager var.

Hocam açıkçası çok fazla anlamam. Boot Manager kısmında sadece M.2 SSD görünüyor. SATA SSD'yi buna tanımlayamaz mıyım? Veya yukarıda yazılan gibi Legacy olduğundan görmüyor olabilir mi SATA'yı?

Tekrardan kurulum yapmak gerekebilir. Yener hocamın dediği çok mantıklı.

Hocam diskler sorunsuz ve hazır sadece Boot Manager diye bir kısım var o M.2'ye ayarlı olduğu için Windows'u oradan başlatıyor. Sadece o Boot Manager'i M.2'den SATA SSD'ye aktarmak istiyorum. SATA'da EFI boşluğu da var sanırım 101MB.

Düzenleme***
SATA SSD (MBR) yani Legacy olarak kurulmuş galiba. Anakart onu tanımlayamıyor olabilir. MBR olan SATA'yı, GPT yani UEFI'ye çevirebilir miyim acaba sıfırlamadan?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam diskler sorunsuz ve hazır sadece Boot Manager diye bir kısım var o M.2'ye ayarlı olduğu için Windows'u oradan başlatıyor. Sadece o Boot Manager'i M.2'den SATA SSD'ye aktarmak istiyorum. SATA'da EFI boşluğu da var sanırım 101MB.

Düzenleme***
SATA SSD (MBR) yani Legacy olarak kurulmuş galiba. Anakart onu tanımlayamıyor olabilir. MBR olan SATA'yı, GPT yani UEFI'ye çevirebilir miyim acaba sıfırlamadan?

Diskin yapısını Dinamik yapınca GPT oluyor gibiydi emin değilim ama.