Sxinar

Üstün
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Merhaba, bir proje yükleme sitemiz var. PHP ile bir script yazdık, forumda da aynı hata vardı. Forumda izinleri verdim çözüldü ama burada izinleri vermeme rağmen sürekli gidip klasöre sağ tık yapıp sahipliği al demem gerekiyor.
Windows Server Sürümü: 2022 Standart
Nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bir proje yükleme sitemiz var. PHP ile bir script yazdık, forumda da aynı hata vardı. Forumda izinleri verdim çözüldü ama burada izinleri vermeme rağmen sürekli gidip klasöre sağ tık yapıp sahipliği al demem gerekiyor.
Windows server sürümü: 2022 standart.
Nasıl çözebilirim?

Klasör güvenlik gelişmiş'te sahibini ııs_ıusrs veya çalıştırdığın kullanıcı yap.
Alt öğelerin sahibini değiştir ve alt izinleri değiştir kutularını işaretleyip uygula.
Hepsi tek seferde düzelir, bir daha sahiplik alman gerekmez.

Klasör güvenlik gelişmiş'te sahibini ııs_ıusrs veya çalıştırdığın kullanıcı yap.
Alt öğelerin sahibini değiştir ve alt izinleri değiştir kutularını işaretleyip uygula.
Hepsi tek seferde düzelir, bir daha sahiplik alman gerekmez.
Hocam bunu zaten yaptım sahiplik almam gerekiyor maalesef.

Hocam bunu zaten yaptım sahiplik almam gerekiyor maalesef.

Iıs'in App pool kullanıcısını bul klasöre sahip yap ayrıca creator Owner'a tam yetki ver bu izni sadece yeni dosyalara miras bıraktır alt izinleri değiştir yap.
Bunu yapınca yüklenen her yeni dosya otomatik doğru sahiplikle gelir ve bir daha sahiplik alman gerekmez.

Iıs'in App pool kullanıcısını bul klasöre sahip yap ayrıca creator Owner'a tam yetki ver bu izni sadece yeni dosyalara miras bıraktır alt izinleri değiştir yap.
Hocam Creator Owner anlayamadığım bir şekilde izin veriyorum sonra uygulayıp yeniden izin veriyorum ama izinleri sürekli siliniyor.

Hocam creator owner anlayamadığım bir şekilde izin veriyorum sonra uygulayıp yeniden izin veriyorum ama izinleri sürekli siliniyor.

İzinlerin silinmesinin nedeni üst klasörün altı ezmesi.
Üst klasörde mirası aç creator owner ekle sonra alt klasörde alt izinleri değiştir yap.
Üst klasör düzelmeden altı hiçbir zaman kalıcı olmaz.

İzinlerin silinmesinin nedeni üst klasörün altı ezmesi.
Üst klasörde mirası aç creator owner ekle sonra alt klasörde alt izinleri değiştir yap.
Üst klasör düzelmeden altı hiçbir zaman kalıcı olmaz.
Hocam üst klasörden itibaren create ownere izin verilemiyor.
/Administrator IIS pool kullanıcısı.

Hocam üst klasörden itibaren create ownere izin verilemiyor.
/Administrator ııs pool kullanıcısı.

O zaman App pool ıdentity'yi gerçek bir kullanıcı yap bu kullanıcıya klasöre tam kontrol ve sahiplik ver miras ve alt izinleri uygula. Böylece yeni dosyalar otomatik doğru sahiplikle gelmeli.