Ben her zaman el ile temizlemeyi tercih ediyorum. Ayrıyeten Windows'un "cleanmgr" uygulamasını'da kullanabilirsin. Aramaya yazarsan çıkar disk temizleme diye.Hocam durdu ama işlem bitti mi bilmiyorum.
Hocam, kullandığım tarayıcı Maxthon'un dosyalarını silmeye başladı?
Detaylar
Kim cevapladı?Hocam durdu ama işlem bitti mi bilmiyorum.
Hocam, kullandığım tarayıcı Maxthon'un dosyalarını silmeye başladı?
Onlar tarayıcının dosyaları değil... Sadece önbelleği, kendim kaç tane tarayıcı kullandım hiçbir şey de yaşanmıyor. Sandığınız gibi değil durum yani. Zararı yok. İşlem bittiyse CMD ekranı kapanır.
Son düzenleme:
HDDKullanıyorum
Üstün
merhaba, internetten ve kendimce yaptığım eklemeler sonucu bu kod sayesinde Windows sistemlerde tek tıkla gereksiz dosyaları kaldırabileceksiniz.kaynak kodu:
bu kodun düzgünce çalışması için yönetici olarak başlatılması gerekmektedir. herhangi bir virüs yoktur. zararı bulunmamakta, sadece biriken gereksiz dosyaları kaldıracaktır.
%temp% veya prefetch temizlemenin çok daha gelişmişi diyebiliriz.
Uzun sürebileceği için winsxs silmeyi eklemedim. O da gereksiz.
CMD'yi yönetici olarak başlatıp bu komutu yazabilirsiniz.
Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
link: Temizleme
vt: VirusTotal
Kod:del /f /q /s %systemdrive%\*.old del /f /s /q %systemdrive%\*._mp del /f /q /s %systemdrive%\*.bak del /f /q /s %systemdrive%\*.log del /f /q /s %systemdrive%\*.tmp del /f /q /s %systemdrive%\*.chk del /f /s /q %systemdrive%\*.gid del /f /q /s %systemdrive%\RECYCLER\*.* del /f /q /s %WinDir%\Temp\*.* del /f /q /s %WinDir%\Prefetch\*.* del /f /q /s %WinDir%\Driver Cache\i386\*.* del /f /q /s %WinDir%\system32\dllcache\*.* del /f /q /s %WinDir%\$hf_mig$\*.* del /f /q /s %WinDir%\Driver Cache\*.*ll del /f /q /s %WinDir%\addins\*.* del /f /q /s %WinDir%\LastGood\*.* del /f /q /s %WinDir%\Offline Web Pages\*.* del /f /q /s %WinDir%\$NtServicePackUninstall$\*.* del /f /q /s %WinDir%\Provisioning\*.* del /f /q /s %WinDir%\ServicePackFiles\*.* del /f /q /s %WinDir%\Web klasörü\*.* del /f /q /s %WinDir%\Connection Wizard\*.* del /f /q /s %WinDir%\EHome\*.* del /f /q /s %WinDir%\Assembly\*.* del /f /q /s %WinDir%\SoftwareDistribution\Download\*.* del /f /q /s %WinDir%\mui\*.* del /f /q /s %WinDir%\Config\*.* del /f /q /s %WinDir%\msapps\*.* del /f /s /q %winDir%\*.bak del /f /q /s %userprofile%\AppData/Local/Temp\*.* del /f /s /q %windir%\prefetch\*.* del /s /f /q "%userprofile%\Recent\"*.* del /s /f /q "C:\Windows\Temp\"*.* del /s /f /q "C:\Windows\%Temp%\"*.* del /s /f /q "%userprofile%\appdata\local\temp\"*.* @echo off
Tam da işime yarayacak konu sağ olun.
- Makaleler
- 4
Component Clean up en fazla dosya boyutunu etkileyen şey herhalde, her sürücü güncellemesinde bu kodu yazın. Winsxs içerisindeki sürücünün eski versiyonunu kaldırıyordu sanırım. Bu arada herhangi bir sürücü, windows güncellemesinden sonra disk temizlemeden teslim iyileştirme dosyalarını tikleyip silin o da baya alan kazandırıyor.
dotsh
Üstün
Günlük bir defa çalıştırıyorum, işe yarıyor. Teşekkürler.
Başlangıç bölümüne (shell:startup) koymak daha iyi ve zahmetsiz olabilir. Bilgisayar başladığı anda temizliğe başlar. Hiçbir program açık olmadığı için dosyaları daha rahat temizler.
Tarayıcı içerisindeki eklentilerin bazılarında veriler sıfırlandı. Sebebi bu kod mu acaba? @InternetciMen
Son düzenleme:
Glade
Üstün
- Makaleler
- 3
Galiba, bende de direkt Appdata:Local klasörünü temizliyordu. Ben kullanmamayı tercih ediyorum.Tarayıcı içerisindeki eklentilerin bazılarında veriler sıfırlandı. Sebebi bu kod mu acaba? @InternetciMen
Galiba, bende de direkt appdata: Local klasörünü temizliyordu. Ben kullanmamayı tercih ediyorum.
Böyle bir şeyin olma ihtimali yok. Kodlara bakabilirsiniz.
Başlangıç bölümüne (Shell: Startup) koymak daha iyi ve zahmetsiz olabilir. Bilgisayar başladığı anda temizliğe başlar. Hiçbir program açık olmadığı için dosyaları daha rahat temizler.
Tarayıcı içerisindeki eklentilerin bazılarında veriler sıfırlandı. Sebebi bu kod mu acaba? @InternetciMen
Olabilir ancak ben böyle bir şey yaşamadım.