my-image.webp

Hayatım boyunca kullanıp en çok memnun kaldığım sürüm 8.1'di. SSD'ye tam destek veriyordu, 2 GB RAM'li bir sistemde 32 bit sürümü 7'den daha stabildi ve daha hızlı açılıyordu. Windows 8 de aynıydı ama başlat logosunun olmayışı kullanımda sorun yaratabiliyordu.
Vista aslında o kadar da sorunlu bir İS değildi, en azından ME kadar değildi. Yeni sistemlerde cillop gibi çalışırdı ama yüksek sistem gereksinimleri ve yeni sürücü sistemi gelince eski sistemlerde sıkıntılı oluyordu.
Win9x tabanı, yani 95, 98 ve ME; çıktıkları günde dahi iyi değillerdi. Sık sık çökerlerdi, ki kendim denediğim bir Pentium 2 sistemde de Windows 98'in ne kadar kolay çöktüğünü görmüştüm, ki aralarından en stabili Windows 98'dir. Microsoft o dönem çok daha stabil İS'ler de yapabiliyordu; NT 4.0 ve 2000 (NT 5.0). Fakat ev kullanıcılarına kesinlikle hitap etmezler. Nitekim Windows XP de 2000'in ev kullanıcılarına yönelik versiyonu gibi bir şeydir zaten.
Windows 10 ve 11'e gelelim; ne Windows 7/XP kadar ikonikler, ne de eski sistemlerde 8.1 kadar iyi çalışabiliyorlar. Windows 10, 20H2'ye kadar HDD'li sistemimde bildiğiniz donuyordu. 20H2'de ne yaptılarsa nispeten kullanılabilir bir hale geldi.
my-image.webp

Hocam Vista SP2'yi en azından bi ara deneyin derim, Vista RTM sürümündeki kadar sorunlu değil artık. Çoğu insan halen Vista'ya çok kötü diyor ama aslında RTM sürümü sıkıntılıydı zamanında, tabi aynı dönem Windows 7 yayınlandığı için herkes Vista'yı kötü bir işletim sistemi gördü ve unutuldu gitti.

Performans anlamında olmasa da görünüş anlamında Microsoft'un en sağlam arayüzü olduğunu düşünüyorum Longhorn'dan sonra.

Hocam Vista SP2'yi en azından bi ara deneyin derim, Vista RTM sürümündeki kadar sorunlu değil artık. Çoğu insan halen Vista'ya çok kötü diyor ama aslında RTM sürümü sıkıntılıydı zamanında, tabi aynı dönem Windows 7 yayınlandığı için herkes Vista'yı kötü bir işletim sistemi gördü ve unutuldu gitti.

Performans anlamında olmasa da görünüş anlamında Microsoft'un en sağlam arayüzü olduğunu düşünüyorum Longhorn'dan sonra.
Tüm Vista Service Pack'lerini denedim ve hepsi bana sorun çıkardı. Windows 7 zaten Vista iyi olsa çıkmazdı. Windows 7 çok daha iyi bir sistemdi Vista'dan. Daha Vista SP2'yı bugün denedim ve mavi ekran aldım. Ancak Windows 7 de hiç böyle bir şey olmadı. Hem sanal makinede hem de gerçek hayatta kullandım Vista'yı ama çok sorunluydu.