Stok ayarlarda denediniz mi? BIOS Default çekin ya da Clear CMOS işlemi uygulayın. Sonrasında devam edip etmemesine göre bakalım duruma. OC ayarları her türlü soruna sebebiyet verir tabii, iyi test etmediysen. Windows'u zaman içinde bozabilir ya da Crash, mavi ekran yiyebilirsin.

Denedim hocam hatta sıfırlayıp RAM testini tekrar yaptım. Bir sorun çıkartmadı ancak özellikle Spotify uygulamasını açınca uygulama hem açılmıyor hem de Windows kafayı yiyor.

Denedim hocam hatta sıfırlayıp RAM testini tekrar yaptım. Bir sorun çıkartmadı ancak özellikle Spotify uygulamasını açınca uygulama hem açılmıyor hem de Windows kafayı yiyor.

Ayhan hocamızın tavsiyesi olursa adım adım deneyin, yoksa baştan bir planlama yapmak lazım.

Ayhan hocamızın tavsiyesi olursa adım adım deneyin, yoksa baştan bir planlama yapmak lazım.

RAM ayarları belki stabil değildi ve Windows Corrupt'ladı. Bilemeyiz ki, iyi test edilmeden kullanılmaması lazım. Şu anki senaryo uygulama ya da OS kaynaklı olabilir, temiz kurulum yapmayı deneyebilir. Yani burada explorer.exe mi çöküyor, uygulama bazında mı sıkıntı var? Başka uygulamalarda ya da oyunlarda bir sorun var mı? Ben kendi adıma temiz kurulum uygularım bu tarz bir sorun oluştuğunda, Windows onarım olaylarını sevmiyorum. Kurulum zaten USB'den 5 dakika sürüyor. Uygulama ve oyunları da yedeklesin tabii. @X99

Windows onarım komutları vs. deneyebilir, ya da mevcut uygulamaları silip tekrardan kurulumu gerçekleştirebilir. Mevcut sorun neden dolayı vuku bulduğunu saptamak sorun olabilir bu koşullarda. Denemesi lazım.

@X99 Bu modüller de çok problem yani, B850M-K olmadıkça stabil açamayacaktır. B650M-R, 1:2 mod 7200 MT/s üzerine çok uygun değil. IMC çok iyi olması lazım ki tolere etsin anakartı. Manuel ayarlaması lazım yani, onu da %100 stabilliğinden emin olamazsa her haltı yapabilir. Bu mümkün. Veri kaybı, Windows bozulması vs. liste uzun. Fiziksel zarar olmaz, bu tarz Data Loss tarzında olaylar olur. BIOS bile Corrupt'ladığı oluyor. Şu an uygulama bazında ya da Windows kaynaklı ise ve onarım komutları iş görmüyorsa temiz kurulum bakması lazım. Kendi adıma 5 dakika sürüyor, çok dert değil. Hiç hazzetmem çünkü onarım işlerini, temiz bir sayfa en iyisidir. Fresh OS diyorum her zaman.

@Dagster3532 Windows için kullandığın USB belleği biçimlendirip: Rufus kullanmadan Media Creation Tool ile ISO oluşturalım. Sistemin UEFI/GPT olduğu için Rufus ayarına ihtiyacımız yok. Format atarken modemin kapalı kalsın, tek sorun mail girişi isteyecek, onu da OOBE bypass yapar atlarız. Formattan sonra hiçbir driver kurmadan, Windows'u etkinleştireceğiz, etkinleştirme işleminden sonra güvenlik duvarı kapatılacak, sürücüleri ASUS hub ile kuracağız, hub programını sonra kaldırırız.

Başlangıç ayarlarını da yaparız, debloat kısmına da bakarız. Chrome ya da ne kuruyorsan onu kurmadan önce ve sonra test yapacağız, konuya en son @Ayhan Dönmez hocamız bakar, benim de temiz formatım böyle hocam 🙃

Son düzenleyen: Moderatör:
@Dagster3532 Windows için kullandığın USB belleği biçimlendirip: Rufus kullanmadan Media Creation Tool ile ISO oluşturalım. Sistemin UEFI/GPT olduğu için Rufus ayarına ihtiyacımız yok. Format atarken modemin kapalı kalsın, tek sorun mail girişi isteyecek, onu da OOBE bypass yapar atlarız. Formattan sonra hiçbir driver kurmadan, Windows'u etkinleştireceğiz, etkinleştirme işleminden sonra güvenlik duvarı kapatılacak, sürücüleri ASUS hub ile kuracağız, hub programını sonra kaldırırız.

Başlangıç ayarlarını da yaparız, debloat kısmına da bakarız. Chrome ya da ne kuruyorsan onu kurmadan önce ve sonra test yapacağız, konuya en son @Ayhan Dönmez hocamız bakar, benim de temiz formatım böyle hocam 🙃

Bu tarz sorunları herhangi bir şey tetikleyebilir. Zaten 2 ihtimal var, donanımsal ve yazılımsal. İkisine de bakacak, sürücü, uygulama ya da Windows kaynaklı. Onarım komutları da işe yaramazsa son çare temiz kurulum dener. Ben bu tarz sorunlarla uğraşmayı sevmediğim için temiz kurulum taraftarıyım.

ekran kartı yükseltmesi sonrası format atmadım.

DDU ile silip yeniden kurdunuz mu güvenli modda? @Dagster3532

Bundan önce Micron modullu 16 GB bir bellek kullanıyordum. Yine de çöküyordu.

Anahtar kelimeleri tek tek bulmamız gerekiyor sanırım. :)

Microsoft Store'dan kurduysan Spotify uygulamasını, kaldırıp, Microsoft Store uygulamasının kendisini güncelleyip, ondan sonra kurmak lazım, kurduktan sonra da bakmamız lazım, Store çok vukuatlı. Mesela uygulama indireceğim, Store hata veriyor. Store'yi güncelliyorum, uygulamayı indiriyorum, uygulama indikten sonra, Store tekrar giriyorum bütün uygulamaları güncellemeleri denetliyorum sorun öyle çözülüyor.

@Ayhan Dönmez, hocam NVIDIA sürücüsü değişikliği sonrası sorun yok gibi gözüküyor. Ama RAM testlerinde RAM çökmeye devam ediyor. O attığım konuda ki son ayarlardan önce ki ayarlarda test 90 dakika boyunca sıkıntısızdı.

Microsoft Store'dan kurduysan Spotify uygulamasını, kaldırıp, Microsoft Store uygulamasının kendisini güncelleyip, ondan sonra kurmak lazım, kurduktan sonra da bakmamız lazım, Store çok vukuatlı. Mesela uygulama indireceğim, Store hata veriyor. Store'yi güncelliyorum, uygulamayı indiriyorum, uygulama indikten sonra, Store tekrar giriyorum bütün uygulamaları güncellemeleri denetliyorum sorun öyle çözülüyor.

Hocam onu da düzelttim. Revo ile kaldırıp kendi web sitesi üzerinden yükledim. Açıldı. Ve kapatıp açınca da problem yok. Şu an sadece RAM ayarları kaynaklı testte çökme problemi var.