RX 6800XT kullanıyordum. Sözde sorunlu firma. Bir tane bile çökme yaşamadım. NVIDIA geçtik sorun bitmiyor. Maşallahları var tebrik etmek lazım. Ya millet NVIDIA fanboyu olduğu için ota şeye AMD yüzünden oluyor dediler. Veya NVIDIA ile AMD ekibi yer değiştirdi. Son aklıma gelen şey ise NVIDIA sürücüleri yapay zekaya yazdırıyor herhalde.
AMD güncel sürücüleri de problemli ki. :D

RX 6800XT kullanıyordum. Sözde sorunlu firma. Bir tane bile çökme yaşamadım. NVIDIA geçtik sorun bitmiyor. Maşallahları var tebrik etmek lazım. Ya millet NVIDIA fanboyu olduğu için ota şeye AMD yüzünden oluyor dediler. Veya NVIDIA ile AMD ekibi yer değiştirdi. Son aklıma gelen şey ise NVIDIA sürücüleri yapay zekaya yazdırıyor herhalde.

Hocam sözde sorunlu dedikleri karttan daha sorunlu karta geçmişiz haberimiz yokmuş kusura bakmayın. Ben şaşırdım bunun olduğunu görünce.

Bazen sürücü kurulumları istikrarlı şekilde tamamlanmayabiliyor. Birkaç kez başıma geldi benim de. Tekrar denemek için sürücüyü yükseltebilirsiniz isterseniz. NVIDIA'nın sürücü hataları AMD'nin yanında devede kulak kalır.

Yeni kart aldıktan sonra bu adımı yapmadınız mı? Diğer RAM ile alakalı sıkıntınız için kendi konunuzda belirtin. Oradan bakarız.

@Dagster3532 Bu DDU olayını yapmakta fayda var kart değiştikten sonra. Zaten onu size önceden de önermişler. Şu anki sürüm sorunludur, bir öncekinde sorun yoktur. O kısmı bilmiyorum, kendi adıma denemedim. Game Ready sürücüler artık Beta kıvamında çıkıyor zaten. AMD tarafı da son sürücü sorunlu, 2 alt sürüme güncellenmesi tavsiye ediliyor. En stabil sürüm o imiş.

Yapmıştım aslında ama bir güncelleme gelmişti. O güncellemeyi yaparken hiç DDU kullanmadım dümdüz üstüne kurdum. Kurmaz olaydım. Kurduğum günden beridir bilgisayarın masasında yumruk ve küfür sesi hiç eksik olmadı.

Yapmıştım aslında ama bir güncelleme gelmişti. O güncellemeyi yaparken hiç DDU kullanmadım dümdüz üstüne kurdum. Kurmaz olaydım. Kurduğum günden beridir bilgisayarın masasında yumruk ve küfür sesi hiç eksik olmadı.
Bazen sürücü kurulumları istikrarlı şekilde tamamlanmayabiliyor.

Önemli bir noktaya değindi. RAM ile alakalı şu anda sıkıntın var. Bu haldeyken bu sürücüyü kurmuşsun mesela. Ben öyle anladım. Olabilir bu tarz şeyler, aynı sürücüyü bir daha kursan belki şu anki sıkıntı olmayacak. Ama senin modüller sıkıntı, B650M-R için uygun değil. Manuel ayarlaman lazım. Hata vesaire alıyorsan uzun vade problem yaşarsın böyle ara ara. Tetikler yani. NVIDIA sürücü kurulumu zaten stabilite testi gibi bir şey. Degrade Intel LGA 1700 işlemcilerle NVIDIA Driver kuramıyordun örneğin, BSOD veriyordu.

Önceki Micron modülde sıkıntı var dedin, kart değiştikten sonra DDU kullanmadığını söyledin. AMD Driver üzerine NVIDIA Driver mı kurdun yani? Senin hikayede birçok şeyi anlamadım ben. Gece de kafam pek basmadı.

Sonuç olarak bu tarz sıkıntı yaşıyorsan mevcut ayarlar gözden geçireceksin, sürücüdense DDU ile silip bir daha kur. Yine olmazsa bir alt sürüme kurup bak. AMD'de de şu anda sıkıntı var son sürümde. Bazı sıkıntı yaşayan arkadaşlar MPO kapatması vs. gerekti, donma ve takılma problemleri için. Kart değiştiysen zaten DDU ile silip kurman lazım. Hiçbir şey fayda etmezse de temiz kurulum bakarsın. Mevcut ayarların da gözden geçirilmesi lazım sende, RTP hata alıyorsan kullanmaya devam etme o şekilde. EXPO açıp da kullanamazsın, B650M-R veremez 7600 MT/s. Zaten saniye 1 hata vardı.