Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hakan Yusuf 1

Üstün
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Windows iyice şiştiği için çok program vs... kurulup silindiği için yenileme gereği duydum. Sıfırdan USB bellek ile kurulumu yaptım ancak kurulum sonrası Windows Update çalıştırdım ve güncellemeleri yükledi. Yeniden başlattığımda ise "sisteminiz güncelleniyor" dönen noktalar vardı. Yine açılıştaki gibi ancak bu ekran pikselleşmiş halde idi ve bu ekrandayken mouse görünüyordu. İlk defa böyle bir durumla karşılaştım ve ardından sisteminiz güncelleniyor %100 olduktan sonra sistem açılıdı ve açılış ekranında güncelleştirme tamamlanamadı, değişiklikler geri alınıyor yazdı. Yeniden başlattı. Yeniden aynı ekranla karşılaştım 5 kez aynı şekilde yeniden başladı sonrasında sistem açılırken hoş geldiniz yazarken tekrar güncellemeye aldı. Zorla da olsa açmayı becerdim. Alt + CTRL + del tuşlarına bastım açıldı bilgisayar ve servislerden Windows Update kapattım 1 gün olmadı. ancak sonraki gün yani bugün. Açarken bilgisayarı sadece değişiklikler geri alınıyor yazısı ile karşılaştım. Bu bir virüsün işareti mi yoksa bir hata mı?

Çözüm
Eki Görüntüle 75402

Şu şekilde hatalar meydana geldi. CMD'yi yönetici olarak çalıştırdım.
Öncelikle ayarlar kısmından Windows Update devre dışı olmasın, duraklatmayın yani. Ardından arama kısmına Hizmetler yazın. Açılan kısımdan Windows Update hizmetini arayın. Windows Update'ye çift tıklayın ve başlangıç türünü Elle konumuna getirin.

11.webp

Şimdi bozuk sistem dosyalarını onaralım. Arama kısmına cmd yazın ve yönetici olarak çalıştırın. Sırasıyla şu kodları girin:

sfc /scannow
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Şimdi ise Yerel Disk C / Windows / Software Distribution dizinini takip edin ve son klasörün içindekileri silin.

Bunları yaptıktan sonra bir önceki mesajımda belirttiğim Update Bileşenleri ile Sıfırlama komutlarını tekrar girin. En son bilgisayarı yeniden başlatın.

Yine işe yaramaz ise güncelleme yardımcısı ile güncellemeyi deneyin:
Virüs değildir ama tarama yapabilirsiniz, güncelleme dosyalarında bir sıkıntı vardır diye düşünüyorum Bilgisayar güvenli moddayken Windows Update'i çalıştırıp güncellemeleri yüklemeye çalışın. Bunu yapmadan önce sürücülerinizi de güncelleyin.

Windows iyice şiştiği için çok program vs... kurulup silindiği için yenileme gereği duydum. Sıfırdan USB bellek ile kurulumu yaptım ancak kurulum sonrası Windows Update çalıştırdım ve güncellemeleri yükledi. Yeniden başlattığımda ise "sisteminiz güncelleniyor" dönen noktalar vardı. Yine açılıştaki gibi ancak bu ekran pikselleşmiş halde idi ve bu ekrandayken mouse görünüyordu. İlk defa böyle bir durumla karşılaştım ve ardından sisteminiz güncelleniyor %100 olduktan sonra sistem açılıdı ve açılış ekranında güncelleştirme tamamlanamadı, değişiklikler geri alınıyor yazdı. Yeniden başlattı. Yeniden aynı ekranla karşılaştım 5 kez aynı şekilde yeniden başladı sonrasında sistem açılırken hoş geldiniz yazarken tekrar güncellemeye aldı. Zorla da olsa açmayı becerdim. Alt + CTRL + del tuşlarına bastım açıldı bilgisayar ve servislerden Windows Update kapattım 1 gün olmadı. ancak sonraki gün yani bugün. Açarken bilgisayarı sadece değişiklikler geri alınıyor yazısı ile karşılaştım. Bu bir virüsün işareti mi yoksa bir hata mı?
Windows Update Sorun Gidericisi'ni çalıştırın. Düzelmez ise Update Bileşenleri'ni sıfırlamayı deneyelim. Bunun için:

Başlat kısmına cmd yazın, yönetici olarak çalıştırın. Sırayla aşağıdaki komutları girin. Bilgisayarı yeniden başlatın.

• net stop wuauserv
  • net stop cryptSvc
  • net stop bits
  • net stop msiserver
  • net stop appidsvc
  • Del “%ALLUSERSPROFILE%\\Application Data\\Microsoft\\Network\\Downloader\\.
  • rmdir %systemroot%\\SoftwareDistribution /S /Q
  • rmdir %systemroot%\\system32\\catroot2 /S /Q
  • regsvr32.exe /s atl.dll
  • regsvr32.exe /s urlmon.dll
  • regsvr32.exe /s mshtml.dll
  • regsvr32.exe /s mshtml.dll
  • netsh winsock reset proxy
  • ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
  • ren C:\Windows\System32\catroot2 Catroot2.old
  • net start wuauserv
  • net start cryptSvc
  • net start bits