Detaylar
Kim cevapladı?SheaN0
Çalışkan
Windows 10 kullanıyordum, güncelleme gelmişti. Yapınca formatsız Windows 11'e geçti direkt, bir sorun olur mu ve Windows 11 nasıldır?
Hiçbir sorun yaratmaz, ben de öyle geçmiştim. Windows 11 güzel, takılmalar, oyunlarda drop, FPS kayıpları olmuyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
Temiz kurulum yapsan daha iyi olurdu tabii de bir sorun olacak olsa yükseltme güncellemesini niye göndersinler değil mi?
Ömer_Yeter
Yetkin
Temiz kurulumla geçersen daha iyi olur.
SheaN0
Çalışkan
Temiz kurulum yapsan daha iyi olurdu tabii de bir sorun olacak olsa yükseltme güncellemesini niye göndersinler değil mi?
Temiz kurulum daha iyi ama ben sorun yaşamadım.
yusufir
Yetkin
Windows 10 kullanıyordum, güncelleme gelmişti. Yapınca formatsız Windows 11'e geçti direkt, bir sorun olur mu ve Windows 11 nasıldır?
Ben, Windows 11 ilk geldiğinde, direkt "Windows Update" üzerinden geçiş yapmıştım. O gün bugündür kullanıyorum ve şu ana kadar da hiçbir sorun yaşamadım. Eminim sen de sorun yaşamazsın diye düşünüyorum.
Guilty Conscience
Üstün
Ne olacak ki? Alt tarafı bir işletim sistemi güncellemesi. Sürekli temiz kurulum (format) diye tutturanlar, teknik bilgisi 15 yıl öncesinde takılı kalmış olanlardır. Modern donanımlarda Windows Update üzerinden geçiş yapmak ne performans kaybı yaratır ne de veri hatasına yol açar. Sistem, uyumsuz bir durum tespit ederse zaten işlemi durdurur. Üzerine uzun uzun düşünecek bir durum yok. Güncellemeye bas ve arkana yaslan. Eğer profesyonel iş akışlarını etkileyecek bir bug vb olsaydı, bu zaten şimdiye kadar milyonlarca kez raporlanırdı. Sistemine güveniyorsan devam et hiçbir şey olmaz.
- Makaleler
- 14
Biriken atıkları Disk Temizleme ve DISM komutu ile temizleyebilir ve yolunuza devam edebilirsiniz.Windows 10 kullanıyordum, güncelleme gelmişti. Yapınca formatsız Windows 11'e geçti direkt, bir sorun olur mu ve Windows 11 nasıldır?
dism /online /cleanup-image /restorehealthDilerseniz de kodlarını da okuyabileceğiniz ve bunlarla beraber ek temizlikler yapan aracımızı da kullanabilirsiniz:
Windows 10 ve 11 için gereksiz dosyaları temizlemeyi otomatik yapan bir CMD betiğidir.
mburakkarakas
Yetkin
Olmaz.
Ne olacak ki? Alt tarafı bir işletim sistemi güncellemesi. Sürekli temiz kurulum (format) diye tutturanlar, teknik bilgisi 15 yıl öncesinde takılı kalmış olanlardır. Modern donanımlarda Windows Update üzerinden geçiş yapmak ne performans kaybı yaratır ne de veri hatasına yol açar. Sistem, uyumsuz bir durum tespit ederse zaten işlemi durdurur. Üzerine uzun uzun düşünecek bir durum yok. Güncellemeye bas ve arkana yaslan. Eğer profesyonel iş akışlarını etkileyecek bir bug vb olsaydı, bu zaten şimdiye kadar milyonlarca kez raporlanırdı. Sistemine güveniyorsan devam et hiçbir şey olmaz.
Windows kendisi zaten artık güncelleme ile geçilmede bir problem olmayacağını söylüyor çıktığından beri.