Learnof 60
Üstün
- Makaleler
- 2
Merhaba. Sizlere yıllardır duymuş olduğumuz USB taktıktan sonra bilgisayarımızdan gelen sesi nasıl değiştirebileceğinizi anlatacağım. Öncelikle bize bir ses lazım. 1-2 saniye olması bizim için yeterlidir. USB takında Discord sesli sohbete bağlanma sesi ve USB çıkartınca Discord sesli sohbetten ayrılma sesini kullanacağım. YouTube'a "Discord Join Sound Effect" yazarak sesleri bulabilirsiniz. Bulduğumuz ses dosyalarının linkini Şu tarz sitelerde dönüştürebilirsiniz. Dönüştürmemiz gereken format ise .WAV formatıdır.
Tamam dedikten sonra indirdiğimiz ses dosyasını kaybetmeyeceğimiz ve silmeyeceğimiz bir yerde saklamamız gerekmektedir. Ben bunun için C klasöründeki Windows dosyasını kullanıyorum.
Sıradaki adım indirdiğimiz ses dosyasını ayarlamak.
Öncelikle görev çubuğunda bulunan ses simgesine sağ tıklayarak "Ses Efekti" kısmına giriş yapıyoruz.
Görmüş olduğunuz ekranda "Aygıt Bağlan" seçeneğine "Discord Join Sound Effect" sesinin ".WAV" formatındaki halini eklememiz gerekmektedir.
Üzerinde tıkladıktan sonra "Göz At" butonuna tıklıyoruz.
İndirmiş olduğumuz .WAV formatındaki ses dosyasını bulmalıyız.
.WAV formatı olduğunu kontrol ettikten sonra "Aç" butonuna tıklayarak ekleyebilirsiniz.
Uygula dedikten sonra USB aygıt taktığınızda sesin değiştiğini görebileceksiniz. Çıkarttığımızda gelen sesi değiştirmek için ise önünüzdeki pencerede bulunan "Aygıtın Bağlantısı Kesildi" kısmını değiştirebilirsiniz.
Değiştirdiğimizde şöyle bir ekran ile karşılaşacağız.
Windows Varsayılan (değiştirildi) kısmından "Windows Varsayılan" diyerek eski haline geri çevirebilirsiniz.
Bu rehberime vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. İyi Sosyaller
Tamam dedikten sonra indirdiğimiz ses dosyasını kaybetmeyeceğimiz ve silmeyeceğimiz bir yerde saklamamız gerekmektedir. Ben bunun için C klasöründeki Windows dosyasını kullanıyorum.
Sıradaki adım indirdiğimiz ses dosyasını ayarlamak.
Öncelikle görev çubuğunda bulunan ses simgesine sağ tıklayarak "Ses Efekti" kısmına giriş yapıyoruz.
Görmüş olduğunuz ekranda "Aygıt Bağlan" seçeneğine "Discord Join Sound Effect" sesinin ".WAV" formatındaki halini eklememiz gerekmektedir.
Üzerinde tıkladıktan sonra "Göz At" butonuna tıklıyoruz.
İndirmiş olduğumuz .WAV formatındaki ses dosyasını bulmalıyız.
.WAV formatı olduğunu kontrol ettikten sonra "Aç" butonuna tıklayarak ekleyebilirsiniz.
Uygula dedikten sonra USB aygıt taktığınızda sesin değiştiğini görebileceksiniz. Çıkarttığımızda gelen sesi değiştirmek için ise önünüzdeki pencerede bulunan "Aygıtın Bağlantısı Kesildi" kısmını değiştirebilirsiniz.
Değiştirdiğimizde şöyle bir ekran ile karşılaşacağız.
Windows Varsayılan (değiştirildi) kısmından "Windows Varsayılan" diyerek eski haline geri çevirebilirsiniz.
Bu rehberime vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. İyi Sosyaller