Detaylar
Kim cevapladı?Vâveylâ
Başarılı
Az önce onu yaptım zaten. Kodu manipüle edip zorla çalıştırmayı denedim, olmadı.Buradan Sürücü sekmesine basıp Güncelle'ye basın. Sonra iki seçenek çıkacak, alttakini seçin ve sonra yukarıda klasör seçme yeri çıkacak. Bu linklerdeki dosyalardan birini indirin ve ZIP'i çıkartın bir yere. Sonra klasörü seçin (çıkardığınız) ve İleri'ye basın.
@CRT_User siz bilirsiniz belki.
CRT_User
Üstün
Sürücüyü kurarken F8 boot menüsünden Sürücü İmzası Zorlamasını Devre Dışı Bırak seçeneğiyle sistemi başlatarak Aygıt Yöneticisi'nden INF göstermeyi denedin mi? Ayrıca bahsettiğin 21.40.5 sürümü sürücüler SHA-2 algoritması ile imzalanmaya başlandı. Vista ise kutudan çıktığı haliyle sadece eski SHA-1 imzalarını okuyabilir.Az önce onu yaptım zaten. Kodu manipüle edip zorla çalıştırmayı denedim, olmadı.
@CRT_User siz bilirsiniz belki.
Vista için SHA-2 yapılıyor mu bilmiyorum, onu dene veya SHA-1'de çıkmış daha eski sürücüleri INF ile modlayarak kurmayı dene. Mesela ben bu videodaki gibi modlayarak Z490 Windows 7 desteklememesine rağmen LAN driver'ı çalıştırmayı başarmıştım.
Vâveylâ
Başarılı
Sürücüyü kurarken F8 boot menüsünden Sürücü İmzası Zorlamasını Devre Dışı Bırak seçeneğiyle sistemi başlatarak Aygıt Yöneticisi'nden INF göstermeyi denedin mi? Ayrıca bahsettiğin 21.40.5 sürümü sürücüler SHA-2 algoritması ile imzalanmaya başlandı. Vista ise kutudan çıktığı haliyle sadece eski SHA-1 imzalarını okuyabilir.
Vista için SHA-2 yapılıyor mu bilmiyorum, onu dene veya SHA-1'de çıkmış daha eski sürücüleri INF ile modlayarak kurmayı dene. Mesela ben bu videodaki gibi modlayarak Z490 Windows 7 desteklememesine rağmen LAN driver'ı çalıştırmayı başarmıştım.
F8 tuşu işe yaramıyor hocam, benim laptopta yok sanırım.
Ya da direkt uğraşmayıp Windows 7 Ultimate + 2026 ESU mu kursam? Oradan bütün temaları değiştiririm, açılış sesinden başlangıç ekranına kadar. Extended Kernel durmasa aslında iyi fikirdi.
CRT_User
Üstün
Twitter'da bobpony'e bakabilirsin, orada en son Vista ve Win 7 için WiFi sürücüleri modluyorlardı. Ayrıca USB ağ driver'ları M2, her şey, tüm güncellemeler, ESU 2026 dahil edilmiş ISO bile vardı. O şekilde Z490 11900K'de aktif olarak Win 7 kullanmıştım, şu an Z690 var, ona bile kurabilirim.F8 tuşu işe yaramıyor hocam, benim laptopta yok sanırım.
Ya da direkt uğraşmayıp Windows 7 Ultimate + 2026 ESU mu kursam? Oradan bütün temaları değiştiririm, açılış sesinden başlangıç ekranına kadar. Extended Kernel durmasa aslında iyi fikirdi.
Extended kernel ihtiyacı hissetmedim. Win 7'de Steam son sürüm bile çalışıyordu, Kaspersky hala update alıyordu Win 7'de. Orada Vista teması kurmak daha mantıklı olabilir; Vista daha hantal kalıyor.
Vâveylâ
Başarılı
SP2 ile Windows 7 ile Vista artık NT sürümü harici bir fark yok diye biliyorum, sadece Vista ilk çıktığında kötüydü. Twitter'ı açamıyorum bir türlü. Her seferinde giriş istiyorlar zaten ve yapamıyorum da. Recep Baltaş ISO paylaşmıştı ama İngilizceydi.Twitter'da bobpony'e bakabilirsin, orada en son Vista ve Win 7 için WiFi sürücüleri modluyorlardı. Ayrıca USB ağ driver'ları M2, her şey, tüm güncellemeler, ESU 2026 dahil edilmiş ISO bile vardı. O şekilde Z490 11900K'de aktif olarak Win 7 kullanmıştım, şu an Z690 var, ona bile kurabilirim.
Extended kernel ihtiyacı hissetmedim. Win 7'de Steam son sürüm bile çalışıyordu, Kaspersky hala update alıyordu Win 7'de. Orada Vista teması kurmak daha mantıklı olabilir; Vista daha hantal kalıyor.
CRT_User
Üstün
Olur mu? Hala çok fark var. Windows Vista'nın temeli daha kötüydü; WDDM 1.0 mimarisi vardı ve DWM RAM, VRAM'de kopya tutuyordu. Windows 7, Direct2D, DirectWrite ve DirectX 11'i çekirdeğe native olarak entegre edilmiş şekilde piyasaya sürüldü.SP2 ile Windows 7 ile Vista artık NT sürümü harici bir fark yok diye biliyorum, sadece Vista ilk çıktığında kötüydü. Twitter'ı açamıyorum bir türlü. Her seferinde giriş istiyorlar zaten ve yapamıyorum da. Recep Baltaş ISO paylaşmıştı ama İngilizceydi.
Vista'ya sonradan eklendi sanırım ama Win 7 kadar native değil. Win 7'deki DPC thread gecikmeleri baştan yazılmıştı, daha iyi. En önemlisi, Win 7'de RTX 3090 Ti gibi kartlar bile çalışabiliyor. WDDM 1.1+ sayesinde çalıştıramadığım az şey vardı. Bobpony ISO'sunda ise tüm diller mevcuttu, Türkçe dahil vardı.
Vâveylâ
Başarılı
2017'ye kadar olan farkları kapatmışlar, uyumluluk sorunu gene çekirdek yapısından dolayı yapabilir elbet. Normalde Windows 2000 + Extended Kernel kuracaktım ama şu anki HDD'de kullandığım Windows 2000 + Mypal 78 harici bir şey yapılamayacağı için Windows XP Integral Edition kuracaktım. Onda da mavi ekranı yiyince Vista kurdum ve hayalim suya düştü çünkü 8 (8.1 dahil değil) harici tek kullanmadığım ana sürüm buydu.Olur mu? Hala çok fark var. Windows Vista'nın temeli daha kötüydü; WDDM 1.0 mimarisi vardı ve DWM RAM, VRAM'de kopya tutuyordu. Windows 7, Direct2D, DirectWrite ve DirectX 11'i çekirdeğe native olarak entegre edilmiş şekilde piyasaya sürüldü.
Vista'ya sonradan eklendi sanırım ama Win 7 kadar native değil. Win 7'deki DPC thread gecikmeleri baştan yazılmıştı, daha iyi. En önemlisi, Win 7'de RTX 3090 Ti gibi kartlar bile çalışabiliyor. WDDM 1.1+ sayesinde çalıştıramadığım az şey vardı. Bobpony ISO'sunda ise tüm diller mevcuttu, Türkçe dahil vardı.
CRT_User
Üstün
Ben şu an XP'yi X58 çipset ile Audigy 2 ZS ses kartı + Quadro FX3500 sistemde sadece HL için kullanıyorum ve Win XP'yi modern sistemlerde özlemimi gidermek için Linux + XP teması kurarak çözmüştüm.2017'ye kadar olan farkları kapatmışlar, uyumluluk sorunu gene çekirdek yapısından dolayı yapabilir elbet. Normalde Windows 2000 + Extended Kernel kuracaktım ama şu anki HDD'de kullandığım Windows 2000 + Mypal 78 harici bir şey yapılamayacağı için Windows XP Integral Edition kuracaktım. Onda da mavi ekranı yiyince Vista kurdum ve hayalim suya düştü çünkü 8 (8.1 dahil değil) harici tek kullanmadığım ana sürüm buydu.
Vâveylâ
Başarılı
O zaman kararı size bırakayim:Ben şu an XP'yi X58 çipset ile Audigy 2 ZS ses kartı + Quadro FX3500 sistemde sadece HL için kullanıyorum ve Win XP'yi modern sistemlerde özlemimi gidermek için Linux + XP teması kurarak çözmüştüm.
Eki Görüntüle 262138
Eki Görüntüle 262136
1. Windows XP Integral Edition
2. Vista ile uğraşmak
3. Windows 7 + ESU + Modifiye
CRT_User
Üstün
XP peak ama onu amacına göre kullanacaksan 10 numara olur. Mesela XP'de DirectDraw ve DirectSound özelliği var. Ben Half-Life'ı 2D software render ve EAX + A3D ses ile oynuyorum. EAX ve A3D, 2000'lerin ses teknolojisiydi ve wallhack gibi ses kasabiliyorduk. Vista'da bu kalktı. Bu teknolojiyi hala yakalayabilen bir şey yok. Bu konuya girmeyeceğim. XP'yi kullanma nedenlerimden biri de o ve Quadro ekran kartım 2006 driver'ı bloatsız en hızlı XP'de driver'ı var. Yani her şeyim XP için uyumlu..O zaman kararı size bırakayim:
1. Windows XP Integral Edition
2. Vista ile uğraşmak
3. Windows 7 + ESU + Modifiye
Vista ile hiç uğraşma, baştan hatalı bir işletim sistemi. Sadece Aero olarak güzel. Linux'da onu da yaptım, VistaThePlasma ile 1:1 taklidini kullandım.
Windows 7 ESU + modifiye 2026'da yapılacak en iyi şey. Hatta Aero'da kullanma, klasik temaya geçiş yap. DWM.exe'yi sonsuza kadar yok et. Klasik temayı Win 95'e bile benzetebilirsin. Ben öyle kullandım. En son Windows 7'yi Aero asla kullanmadım. En azından Steam kullanırsın, modern sürücüler kurarsın, virüs programı bile kurarsın, sorun yaşamazsın.
Tercihin Win 7 olmalı.