Herkese selam. Bu rehberde size Linux için en iyi oyun ayarlarını göstereceğim. Tabii bu ayarlar Windows'tan bariz bir şekilde farklı olacaktır. Ancak şunu unutmayınız; Linux, Windows gibi hantal değildir. Bu sebeple çoğu durumda daha optimize çalışır. Önerdiğim Linux dağıtımları hakkında...
Herkese selam. Bu rehberde size Linux için en iyi oyun ayarlarını göstereceğim. Tabii bu ayarlar Windows'tan bariz bir şekilde farklı olacaktır. Ancak şunu unutmayınız; Linux, Windows gibi hantal değildir. Bu sebeple çoğu durumda daha optimize çalışır. Önerdiğim Linux dağıtımları hakkında...
Ek: Oyun performansı için diyorsanız; bazı oyunlarda aşırı bir FPS farkı oluşurken. Bazılarında FPS düşüşü yaşayabiliyorsunuz. Gümüş ve üzeri olan çoğu oyun Windows'a oranla daha optimize çalışıyor.
Windows dışında başka bir işletim sistemi kullanmadım. İhtiyaç da duymadım açıkçası. Hem iş yaparken hem oyun oynarken hem dizi/film/video izlerken herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Her zaman performanslı ve stabil kullandım cihazlarımda. İhtiyaçlarımı her zaman karşıladı. Haliyle benim de başka bir işletim sistemi arayışına girmeme gerek kalmadı.
Diğer işletim sistemleri kafamda sadece can sıkıntısından sonra oluşan bir meraktan ibaret.
Pop_os u kurarken bir ara ekran bir süre görüntü vermeden kaldı öyle 2 3 dakika kadar. O yüzden bir an tereddüte düştüm. Sonuçta ilk defa kuruyordum. Ama bir daha kurarsam dalgınlığıma gelip yüksek ihtimal aynı şeyi gene yaşarım .
Bir de dualboot olarak kurduğum için genelde 2. OS'a geçmeye üşenirim.
Pop_os u kurarken bir ara ekran bir süre görüntü vermeden kaldı öyle 2 3 dakika kadar. O yüzden bir an tereddüte düştüm. Sonuçta ilk defa kuruyordum. Ama bir daha kurarsam dalgınlığıma gelip yüksek ihtimal aynı şeyi gene yaşarım .
Yazdığım mesajda neye/kime haksızlık ediyorum anlamadım. Kendime mi haksızlık ediyorum? İşletim sistemi eleştirisi yapmadım. Sadece kendi ihtiyaçlarımı Windows'un karşıladığını ve haliyle başka bir işletim sistemine ihtiyaç duymadığımı söyledim.