Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Secure Boot'u aktif ettim. Ama yine bios'a yönlendiriyor. Legacy modda başlatınca da Reboot and Select proper uyarısı geliyor.

Bilgisayara reset atın ve geri açarken F11 butonuna basıp basıp durun. Önünüze gelen ekrandan SSD'yi görebiliyorsanız onu seçip başlatmayı deneyin bir de.

Önce güvenli modda başlat. Shift tuşuna basarak bilgisayarı yeniden başlat. Güvenli modu seç, açılırsa direkt al verileri. Açılmasa aynı yöntem ile bu sefer güvenli mod değil, onarım - gelişmiş ayarlar kısmından "Kurtarma" bölümünü seçeceksin.
Güvenli mod açılmıyor yine bios'a atıyor.

Bilgisayara reset atın ve geri açarken F11 butonuna basıp basıp durun. Önünüze gelen ekrandan SSD'yi görebiliyorsanız onu seçip başlatmayı deneyin bir de.
Uefi-Legacy modu aktif edince burada ssd'im gözüküyor ama devam edince en baştaki uyarıyı alıyorum

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-09-22 at 02.40.27.webp
    WhatsApp Image 2025-09-22 at 02.40.27.webp
    756,2 KB · Görüntüleme: 49
Secure Boot'u açıp kapatmak işe yaramadı.
UEFI'den Legacy'ye almak işe yaramadı.
F11'den girmek işe yaramadı.
aklıma fikir gelmedi.

Bunu yapsa yapsa @Recep Baltaş yapar gibi.
Devam seçeneği aktif ilerleyebiliyorum. Ayrıca onar kısmınada buradan erişebildim. Ne yapayım?

Devamdan sonra devam etmedi :/ biçimlendirmeden formatlamıyor. Eski pc bozulmasa ona takıp yedekleyip formatlıcam da ya da 2. bir ssd lazım sanırım. Başka bir yolu yok mu bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• 53a8431d-2472-4a44-b7f1-0c59ceea3d15.webp
    53a8431d-2472-4a44-b7f1-0c59ceea3d15.webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 48
  • 571cd213-15f2-4637-ad82-124bb01e3d3c.webp
    571cd213-15f2-4637-ad82-124bb01e3d3c.webp
    1,4 MB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Sana dediğim yer burası işte en sağ alttaki sistem görüntüsü kurtarmadan yapacaksın. Orda da biçimlendirmek zorunda bırakırsa sistem seni 1 adet format USB si lazım onunla bu ekrana girmen gerekecek. O zaman formatlamadan kurtarılabiliyor veriler kolay iş aslında.

Kanka sana tavsiyem;

Boşta en az bi' 32, mümkünse 64 GB'lik bi' flashın varsa içine baska bi' bilgisayardan Rufus'tan "Windows To Go" kur, sonra bilgisayarı ondan boot et. İlk başta diskler offline geliyor. Windows ve X tuşlarina bas aynı anda. Alttan Disk Yönetimi olması lazım, ona bas. Diske sağ tıkla, çevrim içi yap geri. Sonra da diski bölümlendir ne kadar boş yerin varsa verilerini at o bolume bildiğin nasıl yapıyorsan (mümkunse en sona veya sonlara kur bölümü). Ondan sonra diğer bölümleri yanlışlıkla o verilerin olduğunu silmeden sil, sonra format USB'siyle yeniden başlat. Disk seçim ekranında o "Ayrılmamış Bölüm" gibi bir şey yazıyordu en büyük ayrılmamış bölümü seç diskteki. Böylece istediğin veriler başka bir bölümde olur, sonra da nasıl kafana eserse halledersin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sana dediğim yer burası işte en sağ alttaki sistem görüntüsü kurtarmadan yapacaksın. Orda da biçimlendirmek zorunda bırakırsa sistem seni 1 adet format USB si lazım onunla bu ekrana girmen gerekecek. O zaman formatlamadan kurtarılabiliyor veriler kolay iş aslında.
Hocam bahsettiğiniz kısımdan devam etmedi. Kurtaracak disk verisi bulunamadı dedi.
Kanka sana tavsiyem;

Boşta en az bi' 32, mümkünse 64 GB'lik bi' flashın varsa içine baska bi' bilgisayardan Rufus'tan "Windows To Go" kur, sonra bilgisayarı ondan boot et. İlk başta diskler offline geliyor. Windows ve X tuşlarina bas aynı anda. Alttan Disk Yönetimi olması lazım, ona bas. Diske sağ tıkla, çevrim içi yap geri. Sonra da diski bölümlendir ne kadar boş yerin varsa verilerini at o bolume bildiğin nasıl yapıyorsan (mümkunse en sona veya sonlara kur bölümü). Ondan sonra diğer bölümleri yanlışlıkla o verilerin olduğunu silmeden sil, sonra format USB'siyle yeniden başlat. Disk seçim ekranında o "Ayrılmamış Bölüm" gibi bir şey yazıyordu en büyük ayrılmamış bölümü seç diskteki. Böylece istediğin veriler başka bir bölümde olur, sonra da nasıl kafana eserse halledersin.
Denedim çok uzun sürüyordu ben de eski pc'ye geri döndüm bir şekilde çalıştırdım. M.2'yi söküp eski pc'ye taktım bir de sata ssd'im var onu da taktım. Ancak resimde görüldüğü gibi C, D ve E disklerim C olarak teke inmiş ve o disklerdeki dosyalarımı bulamıyorum. 300 küsür gb alan boş diyor eskiden de öyleydi dosyalar hala içeride ama aradım taradım hiç bir yerde bulamadım. Amacım burdan sata ssd'ye dosyalarımı yedeklemek M.2'yi yeni pc'ye takıp temiz format çekmek.

Hocam bahsettiğiniz kısımdan devam etmedi. Kurtaracak disk verisi bulunamadı dedi.

Denedim çok uzun sürüyordu ben de eski pc'ye geri döndüm bir şekilde çalıştırdım. M.2'yi söküp eski pc'ye taktım bir de sata ssd'im var onu da taktım. Ancak resimde görüldüğü gibi C, D ve E disklerim C olarak teke inmiş ve o disklerdeki dosyalarımı bulamıyorum. 300 küsür gb alan boş diyor eskiden de öyleydi dosyalar hala içeride ama aradım taradım hiç bir yerde bulamadım. Amacım burdan sata ssd'ye dosyalarımı yedeklemek M.2'yi yeni pc'ye takıp temiz format çekmek.
Sistem geri yükleme yapınca dosyalar ve disk eski haline döndü. Sata ssd'yi görmedi ama disk yönetiminden sizin dediğiniz gibi yaptım biçimlendirince o da geldi. Şimdi yedekliyorum. Sonra M.2'yi yeni kasaya takıp formatlarsam tüm sorun çözülecek sanırım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    40,1 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Sistem geri yüklemenin ilk defa bir işe yaradığını görüyorum. Neyse önemli olan işinin görülmesi bölümler çorba olmuş ama verileri alınca nasıl olsa onu da düzeltmek kolay.