Bugünkü makalemde bence gayet kullanışlı bir özellik olan sağ tıklama ile dosya yolunu kopyalama özelliğini nasıl açabileceğinizi göstereceğim.
(Evet, normalde shift ile sağ tıklayıp dosya yolu kopyalanabiliyor ancak bu yöntem ile her sağ tıklamada kopyalayabileceğiz.)
Aşağıda 0.3 kilobaytlık bir dosya ile yapabileceğiniz ve manuel olarak kendiniz de yapabileceğiniz 2 farklı yöntemle anlattım, iyi okumalar.
Bu kadardı, okuduğunuz için teşekkürler. Destek için beğenmeyi ve takıldığınız yer olursa yorum yapmayı unutmayın, iyi günler
(Evet, normalde shift ile sağ tıklayıp dosya yolu kopyalanabiliyor ancak bu yöntem ile her sağ tıklamada kopyalayabileceğiz.)
Aşağıda 0.3 kilobaytlık bir dosya ile yapabileceğiniz ve manuel olarak kendiniz de yapabileceğiniz 2 farklı yöntemle anlattım, iyi okumalar.
Bu linkteki .reg dosyasını indirin, çift tıklayıp çalıştırın ve çıkan uyarıyı onaylayın. Bu kadar.
1. ADIM
Kayıt Defteri Yöneticisi'ni açın. (Görev çubuğuna veya Çalıştır'a regedit yazarak açabilirsiniz.)
2. ADIM
Bu dosya yoluna gidin ve shell klasörüne sağ tıklayıp yeni bir anahtar oluşturun ve ismine CopyPath koyun.
3. ADIM
(Varsayılan) değerine çift tıklayın ve değer verisini Dosya yolunu kopyala (veya orada görünecek başka bir yazı) olarak ayarlayın.
4. ADIM
CopyPath anahtarına sağ tıklayın ve yeni bir anahtar oluşturup ismine command koyun.
5. ADIM
Yeni oluşturduğunuz anahtarın içindeki (Varsayılan) değerine çift tıklayıp değer verisi kısmına aşağıdaki kodu yazın.
Kayıt Defteri Yöneticisi'ni açın. (Görev çubuğuna veya Çalıştır'a regedit yazarak açabilirsiniz.)
2. ADIM
HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellBu dosya yoluna gidin ve shell klasörüne sağ tıklayıp yeni bir anahtar oluşturun ve ismine CopyPath koyun.
3. ADIM
(Varsayılan) değerine çift tıklayın ve değer verisini Dosya yolunu kopyala (veya orada görünecek başka bir yazı) olarak ayarlayın.
4. ADIM
CopyPath anahtarına sağ tıklayın ve yeni bir anahtar oluşturup ismine command koyun.
5. ADIM
Yeni oluşturduğunuz anahtarın içindeki (Varsayılan) değerine çift tıklayıp değer verisi kısmına aşağıdaki kodu yazın.
cmd /c echo %1 | clipBu kadardı, okuduğunuz için teşekkürler. Destek için beğenmeyi ve takıldığınız yer olursa yorum yapmayı unutmayın, iyi günler