Makaleler
62
Yer
Amerika Birleşik Devletleri
Birkaç aydır böyle bir program arıyordum. Sonunda buldum. Program tamamen açık kaynak kodlu.

İndirmek için:

Bu program, saate göre Windows'u otomatik olarak açık tema veya koyu temaya ayarlıyor. Programı kurduktan sonra şu ayarlarla kullanabilirsiniz:

1753612686120.webp

Bu ayarla beraber Windows, 06:00-19:00 arası açık tema, 19:00-06:00 arası açık tema olacak. Windows 10 ve 11'de çalışmaktadır. Diğer sürümlerde test edilmedi. Görev yöneticisinden başlangıçtan şunu devre dışı bırakmayın. Yoksa program çalışmaz.

1753612785969.webp

Not: 64 bit bir sistem kullanıyorsanız, burada sadece x86 (32 bit) sürüm mevcut gibi görünüyor. x64 sürümü bulunmuyor olabilir. Ancak merak etmeyin, x86 sürümü 64 bit sistemlerde de sorunsuz şekilde çalışır.

Birkaç aydır böyle bir program arıyordum. Sonunda buldum. Program tamamen açık kaynak kodlu.

İndirmek için:

Bu program, saate göre Windows'u otomatik olarak açık tema veya koyu temaya ayarlıyor. Programı kurduktan sonra şu ayarlarla kullanabilirsiniz:

Eki Görüntüle 167474

Bu ayarla beraber Windows, 06:00-19:00 arası açık tema, 19:00-06:00 arası açık tema olacak. Windows 10 ve 11'de çalışmaktadır. Diğer sürümlerde test edilmedi. Görev yöneticisinden başlangıçtan şunu devre dışı bırakmayın. Yoksa program çalışmaz.

Eki Görüntüle 167475

Not: 64 bit bir sistem kullanıyorsanız, burada sadece x86 (32 bit) sürüm mevcut gibi görünüyor. x64 sürümü bulunmuyor olabilir. Ancak merak etmeyin, x86 sürümü 64 bit sistemlerde de sorunsuz şekilde çalışır.
Bu programı kullanarak Windows'unuzda saatlere göre otomatik açık/koyu tema ayarlarını yapabilirsiniz. Aşağıdaki adımları izleyerek kurulum ve ayarları gerçekleştirebilirsiniz:

1. Programı İndirin:
- Bu bağlantıyı ziyaret ederek programın en son sürümünü indirin.

2. Kurulum:
- İndirilen dosyayı açın ve kurulum talimatlarını izleyin.

3. Programı Başlatın:
- Kurulum tamamlandıktan sonra programı başlatın.

4. Ayarları Yapın:
- Toggle butonunu "On" konumuna getirerek otomatik tema geçişini etkinleştirin.
- "Set custom hours" seçeneğini seçin ve açık (Light) ve koyu (Dark) tema geçiş saatlerini ayarlayın.

5. Postpone Control:
- İsteğe bağlı olarak, otomatik geçişi bir kez atlamak için “Skip auto switch once” ayarını kullanabilirsiniz.

6. Kaydedin ve Kapatın:
- Tüm ayarları yaptıktan sonra programı kapatabilirsiniz. Program arka planda çalışmaya devam edecektir.

7. Başlangıçta Çalıştırma:
- Windows Başlangıç Ayarları'na gidin ve AutoDarkModeSvc'nin etkin olduğunu kontrol edin. Bunu yaparak programın her açılışta otomatik olarak başlamasını sağlayabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek Windows'unuzda otomatik açık/koyu tema geçişini başarıyla ayarlamış olacaksınız.