Bıktım. Reklam, üyelik, bloat, sistemi çökerten update. 2021 yılında Windows 11 geldiğinden beri Windows işte böyle bir çöplük oldu. Bir bilgisayarın update ile ne hale geleceği belli değil artık. Her update de bir planlı eskitme yapılıyor ve sonra da bir Copilot+PC reklamı ve bu internette de değil, bizim başlat menümüzde çıkıyor. Artık bilgisayarımızı açtığımızda bir masaüstü değil, bir Microsoft 365 üyelik reklamı ile açıyoruz bilgisayarı. Yeni bilgisayar aldın, kurulum ekranı bitti hemen masaüstü mü, hayır! Xbox, EA Play, Microsoft 365, Microsoft hesabı, Onedrive reklamı ve zorunlu Windows güncelleştirmeleri. Şahane öyle değil mi? Sizce farklı bir işletim sistemine geçme vakti gelmiyor mu?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 20 Ocak 2024
- Makaleler
- 21
Artık her yeni kurulumda Winutil, AppBuster ve ShutUp10 indirmenin adet olmuş olması gerek.
- Makaleler
- 2
Sizi Linux'a davet ediyorum. Eminim memnun kalacaksınız.
Reend
Üstün
Microsoft olmuş sana Microslop. Linux Mint gibi alternatiflere yönelin veya Atlas OS, Winutil, ShutUp10 tarzı programlar kurun. Ben Windows'u modlamadan kullanan insanlara hayret ediyorum gerçekten.
Wartz
Üstün
- Makaleler
- 5
O Hint kel başa gelmeyecekti.Microsoft olmuş sana Microslop. Linux Mint gibi alternatiflere yönelin veya Atlas OS, Winutil, ShutUp10 tarzı programlar kurun. Ben Windows'u modlamadan kullanan insanlara hayret ediyorum gerçekten.
(Microsoft'un CEO'su)
Son düzenleyen: Moderatör:
YASEDEM
Uzman
- Makaleler
- 1
Sizi Linux’a davet ediyorum.
- Makaleler
- 2
O Hint kel başa gelmeyecekti.
(Microsoft'un CEO'su)
Hint dizisi gibi oldu işletim sistemi bazen bir anda karşıma Copilot reklamı çıkıyor.
Bozend
Uzman
- Makaleler
- 2
Bıktım. Reklam, üyelik, bloat, sistemi çökerten Update. 2021 yılında Windows 11 geldiğinden beri Windows işte böyle bir çöplük oldu. Bir bilgisayarın Update ile ne hale geleceği belli değil artık. Her Update de bir planlı eskitme yapılıyor ve sonra da bir Copilot+PC reklamı ve bu internette de değil, bizim başlat menümüzde çıkıyor. Artık bilgisayarımızı açtığımızda bir masaüstü değil, bir Microsoft 365 üyelik reklamı ile açıyoruz bilgisayarı. Yeni bilgisayar aldın, kurulum ekranı bitti hemen masaüstü mü, hayır! Xbox, EA Play, Microsoft 365, Microsoft hesabı, OneDrive reklamı ve zorunlu Windows güncelleştirmeleri. Şahane öyle değil mi? Sizce farklı bir işletim sistemine geçme vakti gelmiyor mu?
Bloatware cehennemi kurulum yaparken sürekli üyelik aldırtmaya çalışıyor her güncellemede bir sorun eskisi gibi Linux'a hazırlık yapıp kalıcı olarak geçicicem
theodore bagwell
Yetkin
Bıktım. Reklam, üyelik, bloat, sistemi çökerten Update. 2021 yılında Windows 11 geldiğinden beri Windows işte böyle bir çöplük oldu. Bir bilgisayarın Update ile ne hale geleceği belli değil artık. Her Update de bir planlı eskitme yapılıyor ve sonra da bir Copilot+PC reklamı ve bu internette de değil, bizim başlat menümüzde çıkıyor. Artık bilgisayarımızı açtığımızda bir masaüstü değil, bir Microsoft 365 üyelik reklamı ile açıyoruz bilgisayarı. Yeni bilgisayar aldın, kurulum ekranı bitti hemen masaüstü mü, hayır! Xbox, EA Play, Microsoft 365, Microsoft hesabı, OneDrive reklamı ve zorunlu Windows güncelleştirmeleri. Şahane öyle değil mi? Sizce farklı bir işletim sistemine geçme vakti gelmiyor mu?
Birçok kişinin dediği gibi modlu Windows'lar, debloating araçları kullanabilirsiniz ama kökten bir çözüm istiyorsanız Linux'a bir adım atabilirsiniz. Ne kadar debloating yapsanız da yine köşelerde bir şeyler kalıyor.
Yeni konular
-
-
-
Acer Nitro 5 AN515-58 için termal macun veya ped önerisi
- RollingStonesrio
-
-
-
-
Philips EP2231 kahve makinesi yağı nereden temin edilebilir?
- Captain Skriniar
-
Vodafone Smart Style 7 telefonda ROM atarken "QFIL QDLoader after Switch" hatası
- mustafausul51