AhmetBurak

Başarılı
Merhaba biraz içimi dökmeye geldim.
Konuya nasıl gireceğimi bilmiyorum ama kısa bir özetle girebilirim.
Yaklaşık 3 gün önce annem odama geldi bir anda oturdu sağı solu kurcalamaya başladı perdeyi falan açtı bende anne açma ışık giriyor odama deyince bana böyle sinirli bakış attı bende anne çıkar mısın odamdan deyince yemin etti yok bir daha odana girmeyeceğim diye bende geri gel şaka yaptım deyince koluma yumruk attı bende başka bir şey demedim. Sürekli bir şeyler yapıp sonradan yapmadım diyor mesela bu konuyu babama anlattı bende bana vurdu deyince vurmadım deyip bakıyor suratıma. Daha yeni e-devletinin şifre süresi geçmiş onu değiştirmeye çalışıyordum ne koyayım şifreyi dedim. Ne koyarsan deyip bağırarak konuştu bende ciddi soruyorum dedim. Telefonu çevirdi elimden aldı fırlattı yere. Sürekli bağırarak konuşuyor cidden bıktım vallahi bıktım şu zamana kadar onlara layık bir evlat olmaya çalıştım bundan sonra onların istemediği ne varsa yapacağım. Çünkü ben onlara layık olmaya çalıştıkça onlar bana kötü davranıyorlar. Zamanında aynı şekilde abime de davrandıklarını düşünüyorum. Çünkü abim başka şehre taşındı babam da öyle. Mesela sürekli tersler başkalarının yanında ezikler. YKS'ye hazırlanıyorum cidden şu sınava girip gideceğim başka şehre. Kaybedeceğim pek şey çok zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşamınıza son vermek ne demek hocam? Yapmayın, lütfen... Bazı aileler maalesef ki böyle oluyor yapabilecek bir şey yok. Biraz karşınıza alsanız adam gibi konuşmayı deneseniz, sağlıklı bir aile ilişkisi istediğinizi güzellikle dile getirirseniz belki biraz düzelirler. Olmadı sıkın dişinizi adam gibi bir şehirde adam gibi bir üniversite kazanıp ailenizden ayrı yaşamaya başlarsınız. Kendi ayaklarınızın üzerinde durunca, ekonomik özgürlük kazanınca hayatınız belki daha mutlu olur. Ancak ne olursa olsun, ölüm çok korkunçtur. İntihar gibi düşünceleri aklınıza getirmeyin.

Yanlış anlama ama galiba annenin psikolojik sorunları var ve tedaviye alınması gerekiyor bir yetkili ile konuşmanı tavsiye ederim ayrıca şunu diyebilirim ki intihar hiçbir sağlıklı kişinin düşünmeyeceği veya en azından düşünmemesi gereken bir şeydir umarım bunu anlık bir bıkkınlıktan söylüyorsunuzdur hayat zaten kısa en kötü hayatınızı ailenizden uzak geçirmeye odaklı evriltirsiniz

Merhaba biraz içimi dökmeye geldim.
Konuya nasıl gireceğimi bilmiyorum ama kısa bir özetle girebilirim.
Yaklaşık 3 gün önce annem odama geldi bir anda oturdu sağı solu kurcalamaya başladı perdeyi falan açtı bende anne açma ışık giriyor odama deyince bana böyle sinirli bakış attı bende anne çıkar mısın odamdan deyince yemin etti yok bir daha odana girmeyeceğim diye bende geri gel şaka yaptım deyince koluma yumruk attı bende başka bir şey demedim. Sürekli bir şeyler yapıp sonradan yapmadım diyor mesela bu konuyu babama anlattı bende bana vurdu deyince vurmadım deyip bakıyor suratıma. Daha yeni e-devletinin şifre süresi geçmiş onu değiştirmeye çalışıyordum ne koyayım şifreyi dedim. Ne koyarsan deyip bağırarak konuştu bende ciddi soruyorum dedim. Telefonu çevirdi elimden aldı fırlattı yere. Sürekli bağırarak konuşuyor cidden bıktım vallahi bıktım şu zamana kadar onlara layık bir evlat olmaya çalıştım bundan sonra onların istemediği ne varsa yapacağım. Çünkü ben onlara layık olmaya çalıştıkça onlar bana kötü davranıyorlar. Zamanında aynı şekilde abime de davrandıklarını düşünüyorum. Çünkü abim başka şehre taşındı babam da öyle. Mesela sürekli tersler başkalarının yanında ezikler. YKS'ye hazırlanıyorum cidden şu sınava girip gideceğim başka şehre ya da bu yaşamıma son vereceğim. Kaybedeceğim pek şey çok zaten.

Bu zor bir durum. Annenin davranışları kabul edilemez ve seni çok üzmüş. Bu hislerinde yalnız değilsin. Yapabileceğin bazı şeyler var: Annenle konuşmayı dene, destek al, profesyonel yardım al, kendine iyi bak ve sınava odaklan. Unutma, yalnız değilsin ve yardım istemek güçsüzlük değil, aksine bir güç göstergesidir.

Yüzüne söv. Başka çözümü yok bu işin.
Ancak, psikolojik rahatsızlığı olabilir gerçekten. Yanlış anlamayın da tedavi olsun.

Ya da yok, kendi anneme sinirli olduğum için biraz abarttım sanırım.
Siz gene oturun konuşun.

Son düzenleme: